L'Atlètic-Barceloneta ha superat clarament el mCN Barcelona (RFEN)
Waterpolo

Atlètic-Barceloneta i Sabadell jugaran la final de la Copa del Rei

Els mariners s'han desfet del CN Barcelona (16-8), en la primera semifinal. El Sabadell s'ha imposat al Mataró també amb claredat (5-12)

La piscina de Can Llong de Sabadell viurà aquest diumenge (14.00)  la final de Copa de waterpolo, amb els grans favorits com a protagonistes: l'Atlètic Barceloneta i el Sabadell.

En la primera semifinal, derbi entre veïns. El Zodiac Atlètic-Barceloneta, campió de les 10 últimes edicions, ha mesurat les seves forces amb el CN Barcelona i l'ha vençut per 16 a 8.

• Primer quart de domini mariner.  L'equip del croata Elvis Fatovic ha agafat distància en els primers minuts amb un marcador de 4 a  1. Felipe Perrone ha fet pujar el gol definitiu d'aquest període.
  • Falla la defensa cenebista. En el segon quart, els errors defensius del CN Barcelona s'han mantingut i això ha facilitat la continuïtat del domini de l'Atlètic, que ha arribat al descans amb avantatge de cinc gols, 7-2. Hat trick de Felipe Perrone.
  • Es redueix la distància. El tercer període, amb hat tricks d'Ôscar Asensio i Marc Valls, ha escurçat mínimament la diferència, que ha quedat en quatre gols: 11 a 7. El CN Barcelona no es dona per vençut.
  • L'Atlètic Barceloneta sentencia. Els mariners han refermat la seva superioritat en els últims minuts, establint la màxima diferència de vuit gols. Han marcat gol fins a nou jugadors diferents durant el partit, fins arribar al 16 a 8 definitiu. Els quatre gols d'Òscar Asensio no han pogut ajudar al CN Barcelona a classificar-se per a la final de Copa.

La segona semifinal, entre el CN Mataró i l'Astralpool Sabadell - l'equip amfitrió- ha acabat amb clara victòria vallesana per 5 a 12.

• Bernat Sanahuja, clau en el primer quart. Els seus dos gols, afegits al de Josep Bonet en els primers minuts, han donat avantatge al Sabadell per 1 a 3. Sanahuja, de 22 anys, va marcar quatre gols en el partit de quarts de final.
  • Reacció  mínima de l'equip del Maresme. En el segon període, només un gol. Del Mataró i de Pol Daura, que ha portat al 2 a 3 del descans.
  • El Sabadell dobla el Mataró. El tercer gol de Bernat Sanahuja, de penal, seguit d'un altre d'Averka, ha donat al Sabadell amb l'avantatge més gran fins el moment: 4 a 8.
  •  Cop definitiu. Els jugadors de Quim Colet han rematat la feina en l'últim període.  Pau Campos ha fet l'últim gol pel Mataró, mentre en el Sabadell, Averka, Lluc Bertran i Sergi Cabanas, de penal, i Banisevic han posat el 5 a 12 que porta els vallesans a la final.

Uns quarts de final desiguals

El Zodiac Atlètic-Barceloneta es va convertir en el primer semifinalista d'aquesta Copa del Rei 2023, després d'imposar-se al CN Terrassa per 13 a 6. Els grans favorits van començar una mica encallats, però el 6 a 1 del segon període (7-2 al descans) els va donar l'embranzida suficient per agafar distància i eliminar el seu primer rival. Unai Biel, amb 3 gols, va ser el jugador mariner més destacat de cara a porteria.

El CN Barcelona, per la seva banda, es va classificar després d'un partit de quarts de final molt equilibrat amb el CE Mediterrani. 4 a 6 al descans, empat a 8 després del tercer quart i un marcador final de 10 a 12 per al Natació Barcelona. Marc Valls i Guillem Garcia han estat els màxims golejadors de l'equip vencedor, amb tres gols cadascun.

També va ser molt renyit el duel entre el Centre Natació Mataró i el Club Natació Sant Andreu, amb victòria final per als maresmencs (12-10). Els mataronins van fonamentar la victòria en el primer quart, que van dominar per 4 a 0 amb gols de Víctor Andrade, Pol Daurá, Eduald Flaqué i Gerard Cuacos. Al descans el Mataró guanyava de tres gols, 7 a 4.

Però a falta de cinc minuts per al final, el Sant Andreu, amb un gol d'Ignasi Bargalló, va empatar a 10. El jove Pol Daurà, capità del Mataró i autor de cinc gols, va desfer la igualada i Tom de Weerd va establir el 12 a 10 definitiu.

I en l'últim partit de quarts de la Copa del Rei, el Club Natació Sabadell va derrotar clarament l'Echeyde de Tenerife per 12 a 5. Els canaris només van aguantar els dos primers quarts i van marxar al descans perdent només per dos gols de diferència, 4 a 2.

Després de la represa, la superioritat dels vallesans va ser molt clara, i amb una actuació coral de tot l'equip van tancar la golejada amb el 12 a 5 final, amb Sanahuja com a màxim golejador amb 4 gols.