Futbol internacional

La Conmebol desestima l'apel·lació de Boca Juniors de ser declarat campió de la Libertadores

A més de rebutjar la petició del conjunt xeneize, el tribunal ha aplicat una sanció a River Plate, que haurà de jugar dos partits organitzats per la Conmebol a porta tancada a partir del 2019 i pagar una multa de 400.000 dòlars
Actualitzat

El president de la Conmebol, Alejandro Domínguez (Reuters)

La Conmebol ha desestimat aquest dijous un recurs d'apel·lació de Boca Juniors, que va demanar ser declarat guanyador de la Copa Libertadores pels incidents violents que van portar a suspendre el partit de tornada de la final del torneig a Buenos Aires. El partit decisiu es disputarà aquest diumenge a l'estadi Santiago Bernabéu, una determinació que l'organisme sud-americà va prendre després de l'episodi de violència que es va produir en la prèvia entre els clàssics rivals del futbol argentí.

Diversos jugadors del conjunt "xeneize" van patir lesions pels objectes llançats a l'autocar camí del Monumental de Buenos Aires i el club va presentar una reclamació en què va sol·licitar la desqualificació del seu rival i que el declaressin guanyador del torneig. Aquest dijous, el Tribunal de Disciplina ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per Boca Juniors el 30 de novembre i confirma la decisió del dia anterior de rebutjar la petició del club.

Les autoritats de Boca van declarar després dels incidents que arribarien amb el cas fins al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) amb seu a Suïssa, ja que les decions són inapel·lables. A més de rebutjar la petició de Boca, el tribunal ha aplicat una sanció a River, que haurà de jugar dos partits organitzats per la Conmebol a porta tancada a partir del 2019 i pagar una multa de 400.000 dòlars.

NOTÍCIES RELACIONADES