Alguns d'aquests jugadors no seran l'any que ve a la plantilla del Barça
BARÇA

La confirmació de Koeman accelerarà l'operació sortida de jugadors del Barça

L'àrea esportiva té clar amb quins jugadors no compta per la necessitat d'alleugerir la plantilla i la massa salarial

Francesc LatorreActualitzat

La ratificació de Ronald Koeman a la banqueta del Camp Nou accelerarà l'operació sortida, tant o més complexa que l'operació entrada. Complexa perquè en molts casos es tracta de jugadors amb contractes llargs i fitxes altes, i necessària, perquè el club ha d'alleugerir tant sí com no una massa salarial que pesa com una llosa. Joan Laporta reconeix que ja s'han fet els primers contactes per a dur-ho a terme tot plegat.

Ja s'han iniciat els contactes amb la majoria d'ells. L'àrea esportiva ja està parlant amb els seus representants. Estem treballant per poder concretar tots els ajustaments i decisions que considerem necessàries.

Hi ha casos que estan clars: l'àrea esportiva té decidit des de fa mesos que no compta amb jugadors com Junior, Neto, Matheus o Umtiti.

El cas del francès és dels complicats: té contracte fins al 2023, fitxa de gairebé 13 milions d'euros nets per temporada, genolls poc fiables i zero ganes de marxar. També es vol trobar una sortida per a Coutinho, que encara es recupera de la lesió al genoll.

Si tenim en compte el que ha passat fins ara, la continuïtat de Koeman és una mala notícia per a jugadors com Pjanic o Riqui Puig, que pràcticament no han tingut minuts. El bosnià veuria amb bons ulls tornar a Itàlia. L'entorn del futbolista català prefereix de moment no fer cap comentari, però a la junta no agrada la marxa d'un jugador fet a la Masia.

L'arribada de Kun Agüero i la més que segura de Memphis Depay obren un panorama incert per a jugadors com Griezmann o Dembélé, també a la part alta del rànquing dels sous. En el cas de Dembélé, que acaba contracte l'any que ve, se'l convidarà a marxar aquest estiu si no accepta una proposta de renovació.

Un capítol a part seran els pesos pesants del vestidor. S'espera que a partir de la setmana que ve l'àrea esportiva citi els seus agents i representants per plantejar-los d'entrada una rebaixa salarial que podria acabar amb la porta oberta si les negociacions no van bé. Ara mateix, al vestidor culer, són ben pocs els que tenen el cartell d'imprescindibles.

ARXIVAT A:
Koeman
Anar al contingut