Barça

La confessió de Buffon: "Vaig estar a punt d'anar al Barça"

El porter italià, de 45 anys, rememora la seva carrera i explica per què no va acabar fitxant pel club blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

Encara en actiu als seus 45 anys, Gianluigi Buffon ha triat un entorn amigable per repassar la seva carrera. Ho ha fet a BoboTV, un canal de Twitch que comanda l'exdavanter Christian Vieri, amb la presència d'altres velles glòries del futbol italià, com Antonio Cassano, Daniele Adani i Nicola Ventola.

Buffon recorda que va arribar al cim de la seva carrera amb la Juventus, però revela que abans de fitxar per l'equip torinès, quan ja començava a despuntar al Parma, l'any 2001, va estar a punt de fitxar pel Barça.

"La Juventus em va fer arribar al punt més alt. Va ser la millor decisió de la meva carrera. El meu pare i el meu agent em van ajudar a prendre-la. Em volien la Roma i el Barça, i, de fet, vaig estar a prop d'anar-me'n a Espanya. Però el meu pare em va dir que anar a la Juve era la millor decisió, perquè portava cinc anys sense scudetto i el podia tornar a guanyar. Així va ser."

Gigi Buffon, que va tornar fa dos anys al Parma, ara a la Serie B, va fer un repàs de la seva carrera i es va mostrar penedit d'una decisió: marxar del PSG l'any 2019.

"Anar-me'n va ser l'error més gros de la meva vida. Vaig renunciar a 10 milions d'euros. Em van dir que a la Champions hi hauria jugat Areola i no ho vaig acceptar; a l'esport, per mí, juga qui s'ho mereix (...) Per això vaig tornar a la Juve. Però després me'n vaig penedir, perquè Areola es va lesionar i van fitxar Keylor Navas en el seu lloc."

L'internacional italià assegura que al PSG hi va viure una de les seves millors etapes, i no només per qüestions merament esportives.

"Va ser l'experiència més maca de la meva vida. Em sentia un home lliure. Vaig aprendre de seguida el francès, parlava amb la gent pel carrer, visitava museus. Tenia la sensació de jugar en un equip boníssim, els rondos tenien una qualitat increïble (...) Allà, estava convençut que guanyaríem la Champions."

Buffon admet que la seva retirada definitiva és a prop.

"M'agradaria retirar-me després de la temporada que ve, no més tard. Soc competitiu, no vull que em considerin un secundari. Sempre vaig al camp per millorar."

 

 

Anar al contingut