Griezmann celebra el seu gol a Mestalla (Font: EFE)

La "clàusula Griezmann" fa anar de corcoll al Barça

El club blaugrana sospita que Simeone té l'ordre explícita de fer-lo jugar el que sigui estrictament necessari per no activar la clàusula

La "clàusula Griezmann" té el Barça amb la mosca al nas. Fa un any, quan el club blaugrana i l'Atlètic de Madrid van acordar la cessió del francès per dues temporades, van incloure una clàusula en què s'especificava que si Griezzmann jugava 45 minuts en el 50% dels partits en què estigués disponible, el club "colchonero" estaria obligat a pagar 40 milions d'euros al Barça per quedar-se'l en propietat l'estiu del 2023. La temporada passada, aquestes condicions es van complir amb escreix en 30 dels 37 partits disputats (un 81%). Però per a aquesta, a Can Barça, sospiten que el club madrileny hauria donat l'ordre directa a Simeone de fer jugar Antoine Griezmann el que sigui estrictament necessari per no haver de complir amb la clàusula.

Els números per a aquesta campanya són clars: si Griezmann està disponible en 50 partits durant aquesta temporada, hauria de jugar almenys 45 minuts en 14 partits. I aquí és on entra en joc la murrieria de l'Atlètic de Madrid. De moment, Griezmann ha jugat 3 partits de Lliga i en cap ha complert aquest requisit. En canvi, sí que ha marcat gols decisius que han donat punts al conjunt "colchonero". L'últim, ahir mateix a Mestalla.

Jornada 1. Getafe-Atlètic de Madrid (0-3): Victòria còmoda en l'estrena en la Lliga de l'equip de Simeone. Griezmann és suplent i no surt fins al minut 62. Disputa només 28 minuts, però és l'autor del tercer gol, al minut 75, després que Morata hagués transformat un doblet anteriorment. En el primer partit, doncs, el francès no compleix el mínim de minuts requerits perquè aquest partit computi.

Mira el gol de Griezmann contra el València:

Jornada 2. Atlètic de Madrid - Vila-real (0-2): Els "colchoneros" ensopeguen a casa contra l'equip d'Emery. Igual que la jornada anterior, Grizzi és suplent, Simeone el treu al minut 62 i només disputa 28 minuts. La seva participació no influeix en el resultat, però, per segon partit consecutiu, els minuts jugats no són suficients per computar.

Jornada 3. València-Atlètic de Madrid (0-1): Partit d'alta exigència per als de Simeone en un dels camps més difícils de la Lliga. Els madrilenys no troben el camí del gol i Simeone ha de recórrer a Griezmann, que torna a ser suplent, per donar un impuls al seu equip. Surt al minut 64 i dos minuts després anota el gol que dona els tres punts als del Cholo. Només disputa 26 minuts de joc; per tant, per tercer partit consecutiu juga menys dels 45 minuts establerts a la clàusula.

Resumint, dels tres partits que ha disputat Griezzmann aquesta temporada en cap ha jugat el mínim de minuts necessaris. En canvi, amb els seus dos gols ja ha donat fins a 6 punts a l'Atlètic. Ara s'haurà de veure fins a quin nivell és capaç de contenir-se Simeone per no treure el francès quan vagin mal dades o es trobi que no pot comptar amb algun dels seus davanters per lesió o sanció. El que havia de ser una clàusula de fàcil compliment es pot convertir en un pacte diabòlic per al Barça. En cas de no complir-se aquesta clàusula, Griezzmann hauria de tornar al Camp Nou per jugar la seva última temporada.