Barça

La cinquena Lliga de Campions consagra el Barça entre els millors clubs en la història de la competició

El club blaugrana ha guanyat les últimes quatre finals que ha jugat i és el gran dominador europeu del segle XXI

Actualitzat

La victòria d'aquest dissabte a l'Estadi Olímpic de Berlín en la final contra la Juventus de Torí suposa el cinquè títol per al F. C. Barcelona en la història de màxima competició continental.

El Barça va trigar més que altres grans d'Europa a inscriure el seu nom en el palmarès de la Copa d'Europa i, de fet, va guanyar l'última, la de Wembley del 1992 contra la Sampdòria (1-0), amb l'històric gol de Ronald Koeman a la pròrroga. A partir d'aleshores la competició va canviar de format i va passar a denominar-se Lliga de Campions, tal i com la coneixem ara.

Van haver de passar tretze anys perquè el club català aconseguís un altre títol, però des d'aleshores pot dir que s'ha convertit en l'autèntic dominador d'Europa al segle XXI.

El 2006, amb Frank Rijkaard a la banqueta i Ronaldinho en els seu millor moment, va arribar la Champions de París, contra l'Arsenal (2-0). Després van venir les de Pep Guardiola, totes dues contra el Manchester United de Sir Alex Ferguson, el 2009 a Roma (2-0) i el 2011 tornant a Wembley (3-1).

El culer s'ha acostumat a sortir vencedor de les finals europees després d'haver-ne perdut tres de les quatre primeres. Les derrotes blaugrana van ser l'any 1961 contra el Benfica (3-2), el 1986 contra l'Steaua (0-0 i penals) i el 1994 contra el Milan (4-0).

Afegint el cinquè títol, el Barça ja n'ha guanyat quatre en els últims catorze anys. Només se li apropa el Reial Madrid, amb 3. El Milan i el Bayern de Munic en sumen 2 cadascun.

També ha fet un salt significatiu en el palmarès històric de la Copa d'Europa. Com se sap, el Madrid té 10 títols. El Milan és el segon de la llista amb 7. El Barça se suma al club dels 5, amb el Bayern de Munic i el Liverpool. Desempatant pel major nombre de finals disputades, el tercer lloc al podi europeu correspondria als alemanys, que n'han jugat 10. El Barça encara seria el quart, amb 8, passant al davant del Liverpool, amb 7.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut