Jocs Olímpics

La ciclista catalana Maribel Moreno, primer cas de dopatge als Jocs de Pequín

La ciclista Maribel Moreno, establerta a Sabiñánigo però natural de Ribes de Freser, ha protagonitzat el primer cas de dopatge dels Jocs Olímpics de Pequín. La catalana havia tornat al seu poble hores després d'aterrar a la capital xinesa al·legant una crisi d'ansietat, segons el comunicat fet públic per la Federació Espanyola de Ciclisme. Aquesta matinada, però, el Comitè Olímpic Internacional ha anunciat que Moreno va donar positiu per EPO en un dels controls que li van fer a la Vil·la Olímpica i que per això l'ha exclosa dels Jocs.

Actualitzat
Maribel Moreno era la principal basa de l'equip espanyol de ciclisme per a la prova en ruta. Als seus 27 anys, la corredora acumula un palmarès brillant que inclou un campionat d'Europa i quatre d'Espanya, un d'ells en la prova contrarellotge. Aquesta temporada ha estat cinquena al Tour de França i tercera a la Volta a El Salvador.

Espanya torna a la llista negra

Feia 20 anys que un esportista de la delegació espanyola no donava positiu en uns Jocs Olímpics. Els últims havien estat Fernando Mariaca i Jorge Quesada a Seül 88, i abans el ciclista Jaime Huélamo a Munic 72. Per tant, el cas de Maribel Moreno és el quart sense comptar que en les Olimpíades d'hivern del 2002 va tenir lloc el positiu de l'esquiador de fons Johann Muehlegg.

Lissavetzky lamenta la "irresponsabilitat" i aplicarà la llei "amb duresa"

El secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, ha dit que el positiu de Maribel Moreno li sembla "lamentable" i ha anunciat que aplicarà "amb tota la duresa" la llei antidopatge. "És una irresponsabilitat. Si es confirma el positiu, demanaré a la Federació Espanyola de Ciclisme una investigació per esbrinar qui ha subministrat la substància a l'esportista. Arribarem fins al final", ha sentenciat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut