HANDBOL PLATJA

La cantant Pink s'ofereix a pagar la multa de les jugadores noruegues d'handbol platja

L'equip va ser castigat per vestir malles en lloc del biquini reglamentari del campionat europeu

Actualitzat

La cantant nord-americana Pink s'ha ofert a pagar la multa imposada a l'equip de Noruega d'handbol platja femení per jugar un partit del Campionat d'Europa contra Espanya vestint unes malles curtes en lloc de portar el biquini reglamentari.

 

"Estic molt orgullosa de l'equip femení d'handbol platja de Noruega per protestar davant les regles sexistes del seu 'uniforme'. La Federació Europea d'Handbol (EHF) hauria de ser multada per sexisme. Bé per vosaltres, senyoretes. Pagaré feliçment la multa per vosaltres, continueu així."

 

 

La comissió disciplinària de l'EHF va imposar una multa de 1.500 euros al combinat escandinau, que va afrontar el partit per la medalla de bronze amb pantalons curts i no amb biquini, tot i les advertències de l'EHF, que va tractar la situació com "un cas de roba inadequada".

El combinat noruec va compartir el missatge de Pink a les seves xarxes socials, a qui van agrair el suport. Després la cantant va difondre una resposta que compara l'equipació exigida als equips masculins, una samarreta i pantalons curts, amb el conjunt reglamentari per a les dones, que consisteix en un biquini de platja.

 

"Això és sexisme! Així que deixin que les dones usin el mateix que els homes o facin que els homes juguin amb Speedos."

 

L'actual normativa obliga les jugadores a utilitzar bikini i que la part de baix "no tingui més de deu centímetres en els laterals". Les jugadores es mostraven disconformes amb la norma d'haver de jugar en biquini. Mentre que els homes vesteixen samarreta i pantalons curts, les dones han de portar un sostenidor ajustat i calces. La federació noruega ha estat demanant des de principis d'any la supressió de la normativa, que no permet que els shorts femenins superin els 10 centímetres, cosa que per a molts és un clar exemple de sexualització de l'esport.

 

 

Anar al contingut