Marieke Vervoort competint, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Esports

La campiona paralímpica Marieke Vervoort mor després de rebre l'eutanàsia

L'atleta belga, víctima d'una malaltia muscular degenerativa, va revelar l'any 2016 que ho tenia tot a punt per morir el dia que ja no pogués suportar el dolor

Actualitzat

Els mitjans belgues van anunciar la mort de Marieke Vervoort aquest dimarts als 40 anys. Era una mort ja prevista des de fa 3 anys, durant els Jocs Paralímpics de Rio, quan la mateixa Vervoort va revelar que tenia tota la documentació preparada perquè se li practiqués l'eutanàsia, legal al seu país, quan ella ho decidís. "Encara gaudeixo de cada petit aspecte de la vida. Però quan arribi el moment en què els mals dies superin els bons dies, tindré els papers a punt. No vull viure com un vegetal", va confessar aleshores en una roda de premsa.

Vervoort, víctima d'una malaltia degenerativa des dels 14 anys, va trobar refugi en l'esport. Fins al punt que va aconseguir quatre medalles paralímpiques en velocitat amb cadira de rodes, en les seves respectives categories: or als 100 metres i plata als 200 metres als Jocs de Londres-2012; més plata als 400 metres i bronze als 100 metres a Rio-2016.

   

 

 

 

Anar al contingut