Leo Messi, protagonista avui a la BBC
Barça

La BBC dedica tot el dia d'avui a glossar la figura de Leo Messi

La corporació pública britànica proposa columnes d'opinió, concursos i gols clàssics com a homenatge a l'astre argentí. Els continguts s'ofereixen tant per televisió com als canals digitals de la BBC

Jordi SunyerActualitzat

Cap jugador ha aconseguit sis Pilotes d'Or i sis Botes d'Or. L'admiració per Lionel Messi, un dels millors futbolistes de tots els temps, és planetària, i això fa que se li dediquin pàgines de diaris i de webs, hores de ràdio i minuts de televisió en mitjans de tot el món. L'últim, una de les més grans corporacions públiques del planeta, la BBC, que ha establert per avui el "Messi Day". Durant tot el dia, els mitjans públics britànics proposen diferents continguts al voltant de l'astre argentí. Per televisió, s'ha emès un documental sobre els inicis de Messi, Neymar i Luis Suárez, el "trident" que va conduir el Barça a la seva última Champions, i el seu primer partit en un Mundial, a Alemanya el 2006.

A la web de la BBC, s'hi pot trobar una extensa columna de l'exjugador blaugrana i ara presentador Gary Lineker, on elogia Messi "en tant que fan":

"Fa tres o quatre cops en un partit coses que potser jo he aconseguit fer un cop en tota la meva carrera (...) És el més gran que mai ha jugat a aquest esport, com Jordan al bàsquet (...) Possiblement es puguin discutir les seves xifres de gols amb les de Cristiano Ronaldo, però és el millor driblador i el millor passador que hem vist mai (...) Quan vaig veure Maradona vaig pensar que mai veuria un altre futbolista igual, però Messi fa el que feia Maradona i més."

 

 

Els aficionats també poden posar a prova els seus coneixements sobre Messi a través d'un concurs.

 

Els canals digitals de la BBC també proposen alguns dels seus gols clàssics, com aquest amb la selecció argentina, a la Copa del Món, contra Nigèria. El gol es pot veure des de totes les càmeres de les quals la BBC disposa d'enregistrament.

 

Finalment, un altre article proposa els 10 gols més icònics de la carrera del de Rosario i suggereix als lectors que en determinin la importància. Messi ha jugat, al llarg de la seva carrera al Barça, 34 partits contra equips anglesos, amb un balanç de 7 derrotes, 9 empats i 18 victòries, dues de les quals, en dues finals de la Lliga de Campions (2009 i 2011) contra el Manchester United, en què va marcar en totes dues.

Anar al contingut