Barça

La baixa eficàcia del trident deixa el Barça sense opcions de reeditar el triplet

En els últims cinc duels (tres de lliga contra el Vila-real, el Reial Madrid i la Reial Societat i els dos de Champions contra l'Atlètic), la incidència golejadora de l'MSN ha baixat del 76% fins al 53%, clau per entendre el sotrac del conjunt blaugrana, que afronta ara set finals per intentar conquerir el doblet

David CarballoActualitzat
El Barça no va estar a l'altura al Vicente Calderón i la Champions s'ha quedat sense l'últim campió. Ha estat una bona patacada per a les aspiracions dels de Luis Enrique, que no podran reeditar el triplet de la temporada passada. Ni a la gespa ni a la sortida de l'estadi podien amagar la decepció, els jugadors del Barça. En van sortir tocats, sobretot perquè no van trobar arguments per contrarestar la intensitat de l'Atlètic.

La transcendència de l'MSN en el joc del Barça és vital i la baixa eficàcia que ha evidenciat el trident en els últims partits ha estat clau per entendre el sotrac del conjunt blaugrana. Fins ara, la tripleta ofensiva havia marcat un 76% dels gols del Barça aquesta temporada (109 de 143) i el 82% a la lliga, unes xifres que han decaigut de forma considerable en els cinc últims partits.

Sense comptar el 6-0 contra el Getafe al Camp Nou, en aquests últims cinc duels (tres de lliga contra el Vila-real, el Reial Madrid i la Reial Societat i els dos contra l'Atlètic als quarts de la Champions), la incidència golejadora del trident blaugrana ha baixat fins al 53%. Messi lidera aquesta preocupant ineficàcia ofensiva i encadena cinc partits sense marcar, un fet que no passava des de feia cinc anys.

Neymar també ha tingut una baixada de rendiment i només ha fet un solitari gol de penal al Madrigal, mentre que Luis Suárez, baixa per sanció a Anoeta, suma dues dianes, les dues a l'anada de quarts de final de la Champions al Camp Nou. Amb Luis Enrique a la banqueta, el Barça mai no s'havia quedat sense marcar en un partit de Champions i tampoc havia perdut una eliminatòria a doble partit. Unes estadístiques que es van trencar en el moment decisiu.

Set finals per guanyar el doblet

Línia per línia, jugador per jugador, el rendiment dels blaugranes ha caigut en picat coincidint amb el moment decisiu de la temporada. El repte, ara, salvar la Lliga i la Copa. Luis Enrique, que al Calderón va passar per tots els estats d'ànim per acabar instal·lat en la resignació, té set partits, començant pel de diumenge contra el València, per diagnosticar la malaltia i posar-hi remei.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut