Atletisme

La 29a edició de la Cursa d'El Corte Inglés superarà els 50.000 inscrits

La 29a edició de la Cursa d'El Corte Inglés de Barcelona, una de les carreres populars més importants del món i que es disputarà aquest diumenge a partir de les 9.30 hores, pot superar els 52.708 inscrits de l'any passat en una edició molt especial, en què la Ciutat Comtal celebra l'Any de l'Esport. Les inscripcions es tanquen avui al vespre i aquest matí s'ha superat ja la xifra de 50.000 participants, que col·loca ja la prova barcelonina com la primera amb més participació d'Europa, darrere de la famosa Stramilano, que l'1 d'abril passat va congregar aquesta mateixa xifra de corredors a la ciutat italiana.

Actualitzat
La Cursa d'El Corte Inglés continua mantenint el rècord Guiness de la carrera popular amb més participació de la història, aconseguida l'any 1994 amb 109.457 atletes.

Els favorits en aquesta edició seran els dos vencedors de l'any passat, el badaloní Pol Guillén (FC Barcelona) i la donostiarra Isabel Eizmendi (AE Blanc i Blau), encara que altres corredors com Jordi Escoriza, Carmel Quatrocchi, segon en el terç de Marató d'Empúries, Vinyet Nogueró, campiona de Catalunya de Mitja Marató, o la manresana Mertixell Calduch poden presentar batalla als dos vigents campions.

El recorregut de la prova serà l'habitual d'11 quilòmetres amb sortida al Passeig de Gràcia / Ronda de Sant Pere i arribada a la plaça Catalunya, passant també aquest any per l'Estadi Olímpic de Montjuïc, un dels punt emblemàtics de la cursa.

La prova està homologada per la Federació Catalana d'Atletisme i comptarà amb un total de 1.300 voluntaris que es repartiran per tot el recorregut, que l'organització considera que podrà cobrir-se en un temps màxim de dues hores i mitja.

Els vencedors de l'any passat van ser el badaloní Pol Guillén, que ho va aconseguir per segon any consecutiu, amb un temps de 33.11 minuts, i la donostiarra Isabel Eizmendi, amb un registre de 39.23. El rècord de l'actual recorregut està en poder de Francisco Javier Caballero, amb 32.04, aconseguit el 1998, i de la marroquina Kenza Wahbi, amb 37.35 (2003).
Anar al contingut