FUTBOL

L'1X1 de la UE Siurana, el moment que 15.000 persones esperen cada cap de setmana

A Siurana d'Empordà no arriben als 200 habitants però a Twitter tenen 15.000 seguidors. La culpa la té l'equip de futbol del poble i més concretament l'1X1 que pengen després de cada partit en clau d'humor i paròdia.

Jordi BentanachsActualitzat

Grup 30 de Quarta catalana. A l'últim grup de l'última categoria del futbol català. Hi juga l'equip de moda a Twitter, la UE Siurana. Va començar com una broma interna i ha acabat sent un dels moments més esperats per a 15.000 persones cada cap de setmana.

En Dídac, en Jordi, en César i en Sergi, jugadors i exjugadors del Siurana, tenien un grup de Whatsapp en què es reien després de cada partit de les seves actuacions.

Els quatre impulsors de la iniciativa

 

"Vam pensar que podíem fer el Twitter oficial del Siurana rotllo irònic i de burla cap a nosaltres mateixos Un 1X1 del Siurana et dona joc perquè tingui mitja gràcia."

 

 

A l'1X1 no se'n salva ningú. El porter titular perquè no para, el suplent perquè ho aprofita per sumar, la defensa per marcar-se gols en pròpia porteria, la mitja per no tenir pulmons més enllà dels primers 10 minuts de partits, la davantera per no marcar ni de casualitat.

En Didi remullant-se després de deixar-se la pell al camp

L'èxit a les xarxes va ser fulgurant.

"La primera setmana és quan ens comencen a donar bola en Manel de La Sotana, en Jair Domínguez, l'Òscar de la Competència, és un matí que tota l'estona t'estan arribant mencions al telèfon."

La bogeria va arribar quan van superar la UE Figueres i es van convertir en el club esportiu de la comarca amb més seguidors.

 

Jordi Soto és l'alcalde de Siurana d'Empordà

 

L'alcalde d'aquest poble tranquil està orgullós de la iniciativa. Perquè l'han pres els joves del poble i perquè ha estat la campanya de promoció més gran que s'hauria pogut imaginar.

"Moltes vegades ens confonien amb l'altra Siurana, que és a Reus, famosa per escalada. Arribava gent aquí i ens demanava per anar a escalar i jo els deia que com no pugessin al campanar de l'església..."

Per Twiter van començar a córrer missatges de gent que volia fer-se soci o volia comprar una samarreta. L'empresa Desmarkat va ser ràpida i va arribar a un acord per fer-ne un nou disseny i comercialitzar-la.

L'Albert Petit de l'empresa Desmarkat

Els resultats van ser immediats, segons explica l'Albert Petit.

 Una setmana després de posar-les a la venda ja n'havíem facturat unes dues- centes. Arriben comandes constantment, és una bogeria.

En un partit de la UE Siurana tot és possible

L'Albert creu que la gent de futbol territorial, de poble, s'ha vist reflectida en les vicissituds en clau d'humor que viuen els equips petits. Entrenaments amb només cinc jugadors, sopars de divendres que s'allarguen i acaben amb absències al partit de l'endemà, tàctiques innovadores per perdre temps en cas d'anar davant al marcador. Tot allò que fa gran el mal anomenat futbol petit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut