Barça

Kounde, a TV3: "Som un grup jove amb molta fam de títols"

El francès destaca la feina de l'equip en defensa i treu ferro a la seva reconversió en lateral

Àlex CastellsActualitzat

Amb la Lliga ben encarrilada, arriba la Lliga Europa i un rival de pes en l'eliminatòria de setzens, el Manchester United. El Barça afronta el doble compromís amb la moral pels núvols. La Supercopa d'Espanya no ha saciat prou l'ambició del vestidor blaugrana. Així ho confessa Jules Kounde en una entrevista a TV3.

"Som un grup jove amb molta fam de títols, amb ganes de demostrar i de fer un pas endavant. Els últims anys no han estat fàcils per al Barça. Tots ho tenim al cap. Hem de posar el Barça el més amunt possible."

El Barça és, amb diferència, l'equip més sòlid de la Lliga. Ho demostren els set gols encaixats, i les 16 jornades sense rebre'n cap. Per a Kounde, "és un orgull".

Araujo, Kounde, Kessie, Balde i Ansu, amb la Supercopa i les respectives medalles de campions
Araujo, Kounde, Kessie, Balde i Ansu, amb la Supercopa i les respectives medalles de campions (FCB)

"Per la meva experiència, és superimportant tenir la poteria a zero. En una competició tan llarga, et dona la vida. Com a defensa, sempre tinc al cap no encaixar cap gol. I l'equip també ho té clar. Cada cop pressionem  més i més amunt."

Millor central que lateral

Així va arribar, per exemple, el gol de la victòria al camp del Vila-real. Kounde va saltar a la pressió i va pispar la pilota al rival. Després, Lewandowski i Pedri hi van posar la màgia. El francès, central de formació, ha hagut de redescobrir-se com a lateral amb Xavi.

"Tothom sap quina és la meva preferència. M'estic adaptant a aquesta posició. Ara toca jugar de lateral, però ho faig per l'equip. Hi ha partits que en gaudeixo més; d'altres, menys."

El missatge de Kounde després de la desfeta a la Champions
Xavi Hernández saluda Jules Kounde al final del partit davant el Bayern (EFE)

"Xavi és el líder de l'equip"

Cap retret cap a l'entrenador. Cap a Xavi, tot són bones paraules. Kounde destaca la capacitat que té l'egarenc per mantenir endollat l'equip:

"Transmet moltes ganes als jugadors. És el líder de l'equip. Cada dia s'aixeca amb aquesta ambició de jugar millor i de guanyar, guanyar i guanyar. Es veu en cada moment, en les xerrades, en els entrenaments."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut