Ronald Koeman observa una acció de la final entre Muniain i Sergiño Dest (Julio Muñoz / EFE)
Barça

Koeman: "Tothom sap el que estem fent al club, però comptarà el que guanyem"

L'entrenador del Barça ha reivindicat la feina feta més enllà dels resultats després de conquerir el seu primer títol com a tècnic blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

L'entrenador del FC Barcelona, Ronald Koeman, ha volgut posar en valor la seva tasca al capdavant de l'equip després d'aconseguir el seu primer títol a la banqueta blaugrana, la Copa del Rei. L'holandès ha ponderat haver aconseguit el títol "en un any complicat per al club, de canvis i en què s'ha patit", i ha reivindicat la seva feina més enllà dels resultats:

"Tinc un any més de contracte, tothom sap el que estem fent i els canvis que hem dut a terme des del primer dia, sempre seguint una mateixa línia, però per a un entrenador que porta un equip com el Barça, el que compta és el que has guanyat. A vegades em molesta, perquè passa d'un dia per l'altre i és una mica exagerat, però entenc que com a entrenador ets el responsable i has de guanyar coses."

En tot moment, Koeman ha mostrat el seu agraïment als jugadors, dels quals ha destacat la fe i l'actitud, especialment en la campanya de la Copa.

"L'equip ha demostrat tenir gana de continuar endavant, han lluitat, han demostrat tenir gana i ser un equip experimentat per jugar finals, i crec que això és el que ens ha diferenciat del nostre rival avui. Aquest títol ens dona tranquil·litat, i ara anem pel segon, a lluitar per la lliga, perquè tenim opcions. Tothom al club, també els directius, saben d'on hem vingut, i encara no som al final del túnel, però aquest títol ens afavoreix per pensar que estem en el bon camí."

 

El tècnic blaugrana ha reconegut que esperava una oposició més ferma per part de l'Athletic però ha defensat la seva tria tàctica i el plantejament del partit.

"Fa un temps que juguem amb tres centrals, en els últims dos partits ho havíem canviat a la mitja part però estava clar que era la millor manera de jugar contra un equip com l'Athletic. Sempre jugues un joc de posició amb tres al darrere i sempre pots buscar un home lliure al mig del camp. Hem sortit molt concentrats i molt bé amb la pilota i ha estat la clau. Ens ha costat crear oportunitats però tenir tant la pilota ha desgastat molt físicament el contrari i això s'ha notat a la segona part. Al descans, ja es notava que ells estaven cansats, havíem d'esperar i buscar espais, sobretot entre línies, perquè sabíem que els trobaríem."

Koeman no ha estat tan explícit sobre el futur de Messi, però s'ha alineat amb Joan Laporta a assenyalar que al camp "també intentem fer el màxim perquè es quedi amb nosaltres més anys, perquè en una altra final ha tornat a demostrar que és el millor jugador del món, amb una efectivitat enorme i liderant l'equip de la millor manera possible."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut