Barça

Koeman: "Només vull els jugadors que realment vulguin ser aquí"

El nou tècnic blaugrana ha dit que prendrà les decisions que cregui necessàries, però ha evitat parlar de casos concrets. Només ha fet una excepció amb Messi, de qui ha dit que espera que continuï al club.

Francesc LatorreActualitzat

Ronald Koeman ha fet realitat un somni. Així de clar i de contundent ha estat el nou entrenador del Barça en la roda de premsa de presentació com a tècnic barcelonista.

"Avui és un dia feliç per a mi. Arribo per entrenar a casa meva. No és un repte fàcil perquè el moment no és fàcil. Però hi ha la qualitat suficient per exigir bons resultats i títols. Es tracta de revertir la imatge que va donar l'equip contra el Bayern de Munic, perquè no és la imatge que volem per al club, ni tampoc la que volen els socis. El Barça encara és el millor club del món i l'hem de retornar on li toca, a dalt de tot. Tinc molts anys d'experiència com a entrenador i em sento capacitat per entrar aquest equip".

El club va anunciar ahir una remodelació àmplia del primer equip però Koeman no s'ha volgut pronunciar sobre casos concrets.

"No parlaré de noms en concret perquè seria una falta de respecte cap als jugadors. Primer parlarem amb ells i si després cal explicar alguna cosa a la premsa ja ho farem. No crec que un jugador amb 31 o 32 anys estigui acabat, moltes vegades depèn de la gana que tinguis de guanyar. No m'estic plantejant una revolució però prendrem les decisions que siguin necessàries per a tenir la millor plantilla possible, la que millor rendiment ens pugui donar. El que està clar és que jo només vull amb mi jugadors que vulguin estar aquí i donar-ho tot pel Barça. Qui no vulgui estar aquí, no cal que es quedi".

Koeman només s'ha referit a un nom propi, Leo Messi.

"No sé si l'he de seduir o no. Però el que sí tinc clar és que és el millor jugador del món i m'encantaria tenir-lo al meu equip. Estaria contentíssim que es quedés aquí perquè és un jugador que et guanya partits".

Koeman ha firmat per les dues properes temporades, fins al 30 de juny del 2022, i sense cap clàusula de sortida tot i la convocatòria electoral a la presidència a partir del 15 de març del 2021.

"Només gastaré esforços en les coses que puc controlar. Jo miraré de guanyar partits i de tenir bons resultats. Si juguem bé i obtenim resultats, potser el nou president tindrà més dubtes a l'hora de decidir si compta amb mi o no. Però això jo ja no ho puc controlar".

Koeman diu que, com a holandès que és, no li fa cap por apostar pels joves sempre que s'ho mereixin i ha matisat que un equip ha de ser una barreja de joventut i experiència. Sobre el segell futbolístic que vol donar-li a l'equip, el nou tècnic blaugrana ha apostat pel control del partit i per tenir la pilota.

Ronald Koeman havia signat abans el contracte com a nou entrenador del Barça en un acte a la llotja presidencial Josep Suñol del Camp Nou. 

 

ARXIVAT A:
Koeman
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut