Koeman i Messi durant l'últim partit de l'argentí amb el Barça (Reuters)
Barça

Koeman: "Vaig quedar fotut amb la sortida de Messi; és un símbol del club"

L'entrenador neerlandès, en entrevistes als diaris Sport, Mundo Deportivo i L'Esportiu, ha repassat l'actualitat que rodeja el FC Barcelona, amb qui està disposat a renovar el contracte

Redacció Esport3Actualitzat

Ronald Koeman, en pocs mesos a la banqueta del Camp Nou, n'ha vist de tots colors. Des d'un canvi de president fins a l'adeu del millor jugador de la història de l'entitat. Malgrat tot, mai ha dit una paraula més alta que l'altra. De fet, el neerlandès sempre s'ha alineat amb les grans decisions de l'entitat. Així ho ha expressat, per exemple, en una entrevista al diari Sport.

"Des del primer dia, he demostrat que sempre vull ajudar el club."

En aquest sentit, Koeman s'ha referit als traspassos, gairebé d'última hora, de dos jugadors amb els quals comptava per a la temporada: Antoine Griezmann i el brasiler Emerson.

"Amb Emerson, ja vaig dir al club que, si eren diners importants, el podien vendre. Dest, Mingueza i Sergi Roberto poden jugar en aquesta posició. Jo no soc un entrenador que s'hi oposarà. Com a entrenador, penso en el club i a com podem millorar. Tothom és conscient de la situació econòmica."

Així, en la mateixa entrevista, Koeman desvela que a Luuk de Jong ja el tenia clissat des de feia temps. "Des de principis d'agost, ja vaig estar en contacte amb De Jong per tenir un jugador diferent en atac", ha admès l'entrenador blaugrana.

Respecte la sortida de Leo Messi, el tècnic ha destacat que va quedar "fotut" perquè tenia l'esperança que "acabés la seva carrera aquí".

"Vaig quedar molt fotut. Aquesta és la paraula. Suposo que com qualsevol culer. Tota la planificació de la temporada estava feta comptant amb ell. Lògicament jo he seguit de molt a prop el tema del fair-play i les negociacions, però com admirador d'un jugador com ell sempre vaig tenir l'esperança que acabaria la seva carrera aquí. Ha estat un desenllaç dolent en tots els sentits. No només va marxar Messi, va marxar un símbol d'aquest club".

Koeman manifesta al diari Sport que li agradaria seguir molts anys més al club i ser l'entrenador de la nova generació de joves futbolistes blaugranes:

El tècnic del Barça també ha parlat amb el diari Mundo Deportivo. Koeman s'ha mullat comentant la seva relació amb Riqui Puig i Umtiti. L'holandès ha manifestat a l'entrevista que Umtiti està bé físicament i és molt bon central. I de Riqui Puig ha dit: "Ha de millorar coses que hem comentat durant la pretemporada":

De la seva relació amb el president Laporta, també n'ha parlat en l'entrevista amb L'Esportiu. "No em sento incòmode amb un president que li agradi parlar de futbol", ha confessat el tècnic.

"M'agrada poder parlar amb ell i tenir converses, però també és cert que algunes converses han de quedar dins l'àmbit privat. A vegades surten massa coses a la premsa. Però prefereixo tancar aquest tema. El mateix president va ser clar en aquest sentit l'altre dia en una entrevista a Esport3."

ARXIVAT A:
Koeman
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut