Barça

Treballada victòria del Barça contra el Celta (0-3)

Ansu Fati, Olaza en pròpia porteria i Sergi Roberto han fet els gols del conjunt català. El Barça ha jugat amb un futbolista menys des del minut 42 per expulsió de Lenglet.

Redacció Esport3Actualitzat

Ronald Koeman ha aplicat allò que, si una cosa funciona, no la toquis gaire i ha sortit a Balaídos amb el mateix onze que va enllestir el partit contra el Vila-real en només mitja part. És a dir, amb Neto a la porteria; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Jordi Alba en defensa; De Jong i Busquets al doble pivot, Coutinho, Griezmann i Ansu Fati a davant amb Leo Messi de fals nou.

El partit, que el Barça ha jugat amb la samarreta negra amb tocs daurats, s'ha disputat sota una pluja fina i incessant acompanyada d'algunes ratxes de vent. Els primers minuts de partit han estat marcats per una pressió alta del Celta, amb persecució a l'home per De Jong i Busquets, amb l'objectiu de dificultar la sortida de pilota blaugrana. Però els de Koeman s'han avançat a la primera oportunitat que han tingut. I ha estat, novament, amb gol d'Ansu Fati. Coutinho ha recollit a la frontal de l'àrea gran un rebuig de la defensa del Celta i ha assistit Fati perquè, després d'un gran control orientat, superés Ivan Villar amb un xut amb l'exterior de la cama dreta (min. 11). Ha estat un gest de molta qualitat tècnica. El Celta ha mirat de refer-se però sense crear massa perill sobre la porteria de Neto. El porter blaugrana ha resolt amb encert un parell de centrades laterals de Veiga i Iago Aspas. El Barça, per la seva part, no ha tornat a trepitjar àrea fins al minut 38. Genial assistència d'Ansu Fati amb Leo Messi com a destinatari, però l'argentí no hi ha arribat per molt poc. L'argentí ha estat a punt de materialitzar una genialitat de les seves un parell de minuts després, aquesta vegada en forma de gol olímpic. Messi ha servit un córner des de l'esquerra de la porteria gallega i la seva centrada ha estat molt a prop de convertir-se en el segon gol del conjunta català. Ha estat un final de primera part mogut, perquè en el minut 41 Lenglet ha estat expulsat en veure la segona targeta groga per un cop de colze a Denis Suárez en plena persecució. Abans n'havia vist una altra per una acció sobre Gabri Veiga. Ronald Koeman ha mogut ràpidament la banqueta i ha fet entrar Araújo en el lloc de Griezmann, que ha estat el jugador sacrificat.

A la segona part, el Barça -tot i jugar amb un jugador menys- no ha donat opció al Celta de refer-se i al minut 52 una gran jugada de Leo Messi, amb paret inclosa amb Coutinho, ha acabat amb gol en pròpia porteria d'Olaza. Uns minuts més tard, Del Cerro Grande ha invalidat de manera correcta un gol del jugador argentí per fora de joc. Messi havia rematat al fons de la xarxa una pilota que havia tocat al pal després d'un xut de Coutinho. Tots dos jugadors han tornat a connectar tot just després: assistència de Messi i xut del brasiler des de la frontal de l'àrea que ha pogut rebutjar Iván Villar. En el minut 71, Koeman ha mogut la banqueta: han marxat Ansu Fati i Coutinho, que han cedit el seu lloc a Pedri i Trincao, dues de les novetats d'aquesta temporada. El Celta però no ha tirat la tovallola i en el minut 73 ha disposat d'una doble oportunitat per retallar distàncies: primer Neto ha salvat un xut de Iago Aspas i després han estat Sergi Roberto i el travesser els que han desviat la rematada de Miguel Baeza. Nolito també ho ha provat amb un xut de rosca des de la llarga distància, però el seu intent de sorprendre Neto ha sortit un pèl desviat (min. 79). Ha estat ja en temps de descompte que el Barça ha fet el tercer. Una altra gran acció de Messi ha acabat amb el rebuig del porter gallec i Sergi Roberto, molt atent, l'ha enviat al fons de la porteria.

Dos de dos per al Barça en dos partits, encara sense haver encaixat cap gol. Diumenge, els blaugrana buscaran el tercer triomf consecutiu, al Camp Nou, contra el Sevilla.

Anar al contingut