Bàsquet

Kobe Bryant anuncia que es retira al final de la temporada després de vint anys a l'NBA

El dorsal 24 de Los Angeles Lakers confessa que les seves condicions físiques ja no li permeten rendir al màxim nivell. Als seus trenta-set anys, "la Mamba Negra" dirà adéu amb 5 anells de l'NBA i més de 32.600 punts, que el converteixen en el tercer màxim anotador de la història

Actualitzat

L'NBA es queda sense un dels seus referents. L'escorta de Los Angeles Lakers Kobe Bryant ha anunciat que es retira a final de temporada a través d'un escrit a la pàgina especialitzada "The Players' Tribune"

El jugador, de 37 anys, plega perquè les seves condicions físiques ja no li permeten rendir al màxim nivell. De fet, durant les últimes cinc temporades, Bryant ha encadenat diverses lesions que li han impedit tenir continuïtat en el joc.

La "Mamba Negra" posa així el punt final a vint anys de carrera a l'NBA, en què sempre ha defensat la samarreta dels Lakers. Sota el seu lideratge, el conjunt californià  ha aconseguit cinc anells de campió (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) amb ell com a principal referent, com ho demostren els dos títols d'MVP de les finals que va guanyar. També té dos ors olímpics (2008,2012)

Bryant acumula gairebé 1.300 partits jugats i més de 32.600 punts anotats, xifra que li garanteix el tercer lloc en la llista de màxims anotadors de l'NBA, només superat per Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone. La seva nit més sonada, però, va ser aquella en què va anotar 81 punts davant els Toronto Raptors, l'any 2006.  

L'adéu d'una llegenda com és el dorsal 24 dels Lakers ha provocat una onada de reaccions entre antics companys, entrenadors o altres llegendes d'aquest esport, començant pel seu admirat Magic Johnson i continuant per Pau Gasol, amb qui va formar una sòlida societat que els va permetre guanyar els dos últims anells de la franquícia californiana.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut