Shura Kitata s'ha imposat a l'esprint a la Marató de Londres (Reuters)
Atletisme

Kitata i Kosgei guanyen una marató de Londres condicionada per la pluja i el fred

Redacció Esport3Actualitzat

Diumenge plujós a Londres, un escenari gens desitjat a l'hora de disputar una de les maratons més emblemàtiques. Un dels grans favorits, el mític Eliud Kipchoge, ha claudicat a causa del fred i la climatologia adversa, unes condicions de les quals s'ha acabat beneficiant el seu compatriota etíop Shura Kitata en un esprint que no s'ha acabat decidint fins a la recta final.

Kipchoge sortia com un dels principals favorits, sobretot després de la baixa d'última hora de Kenenisa Bekele, però el mític corredor no s'ha sentit còmode en cap moment. La pandèmia va forçar l'ajornament del mes d'abril fins ara, a començaments d'octubre, i les 19 voltes al voltant de Saint James Park s'han vist del tot condicionades pel mal temps de la capital britànica en aquesta època de l'any.

En els últims quilòmetres, Kipchoge ha anat perdent pistonada i s'ha quedat al darrere del grup encapçalat per sis atletes. Passat el quilòmetre 40, les opcions del triomf han quedat reduïdes en un duel entre Kitata i Kipchumba que s'ha acabat emportant el primer amb un temps de 2:05:41. Kipchoge s'ha hagut de conformar amb una discreta vuitena posició amb un temps de 2:06:49.

Qui tampoc ho ha tingut fàcil ha estat Mo Farah, que s'ha retirat als 30 quilòmetres després d'exercir amb certes dificultats de llebre.

 

Brigid Kosgei, guanyadora indiscutible

Kesgei no ha tingut rival a la marató de Londres (@londonmarathon)

La keniana Brigid Kosgei no ha tingut rival en la marató femenina i s'ha imposat amb molta facilitat, fins al punt que ha corregut sola els últims 10 quilòmetres. Kosgei, que repeteix victòria a la capital anglesa, ha travessat la meta amb un temps de 2 hores, 18 minuts i 58 segons, a gairebé dos minuts del rècord del món de marató exclusivament per a dones (2h17'01").

Al darrere de Kosgei, la segona ha estat la nord-americana Sarah Hall, amb un temps de 2h22'01", i tercera, Ruth Chepng'etich, que ha aturat el crono quatre segons més tard.

Malgrat la diferència entre Kosgei i les altres participants, la cursa ha tingut un bon nivell, les atletes buscaven marca per als jocs Olímpics de Tòquio. 

Anar al contingut