Aventura

Kilian Jornet: "Després d'haver estat pare continuo prenent els mateixos riscos"

L'esportista català mostra el seu vessant més íntim en un documental de Rakuten TV. Un dia abans de l'estrena ha parlat amb Mònica Terribas a "El matí de Catalunya Ràdio"
Actualitzat
TEMA:
Kilian Jornet
Kilian Jornet en una imatge d'arxiu (Pep Cuberes/Lymbus)

Kilian Jornet ha passat pels micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio" per parlar sobre el documental "Inside Kilian Jornet", que Rakuten TV estrena aquest dijous.

"Hi ha una part d'entrenaments, una part de competició, però la gran novetat és el vessant quotidià de la nostra vida que s'hi veu. Vam tenir una càmera filmant-nos les 24 hores del dia."

 

Les lesions

"He tingut una carrera prou afortunada amb les lesions. Les lesions són avorrides, perquè estàs parat. Aprofito per llegir coses de psicologia per preparar-me millor. És bàsica en el món de la competició, per motivar-te o per afrontar situacions d'alt risc que pots viure a l'alta muntanya. La psicologia t'ensenya a treure importància a les coses i a posar un peu davant de l'altre més ràpidament."

 

Canvis des de la paternitat

"Desrés d'haver estat pare continuo prenent els mateixos riscos a la muntanya . Només m'hi miro en qüestions de respecte a la natura per pensar en el món que deixarem als nostres fills. On i com faig els meus reptes, què mengem, etcètera."

 

Canvi climàtic

"Cada dia estic a la natura i estic veient molts canvis en l'aspecte de les glaceres, en la meteorologia, el nivell del mar. El següent pas és a nivell polític. No és viable continuar així. Tots hem de reflexionar, sempre podem fer les coses de manera més ecològica."

 

La vida no esportiva

"Tenim una granja. Soc molt sapastre amb les coses de la terra, però a l'Emelie li agrada molt cultivar els llegums i productes de la terra. Mirem de compaginar-ho amb la competició."

 

Objectius per a aquest any

"Aquest any vull reduir la competició per concentrar-me en els entrenaments i que l'Emelie també pugui fer curses. En part també per viatjar menys i reduir l'impacte climàtic. Em motiva molt fer alguna cosa d'asfalt, no n'he fet mai, però em ve de gust sortir de la zona de confort."

ARXIVAT A:
Kilian Jornet

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut