Kilian Jornet amb la seva segona filla
AVENTURA

Kilian Jornet i Emelie Forsberg tenen la segona filla

Actualitzat

Kilian Jornet i Emelie Forsberg estan d'enhorabona, i és que han estat pares per segona vegada. Al maig del 2019 va nèixer la seva primera filla, la Maj.

Els dos esportistes han difós a les xarxes socials unes imatges per donar a conèixer el naixement de la criatura.

 

Posted by Emelie Forsberg on Divendres, 16 d'abril de 2021

Aquesta bona notícia ve acompanyada de la confirmació que Kilian Jornet torna a l'Everest per intentar un nou repte, segons ha pogut saber TV3.

 

L'alpinista ceretà ja té els permisos aprovats per les autoritats locals i si no hi ha cap contratemps el mes que ve podria començar l'expedició. Ara mateix ja són més de 30 els equips que han demanat autorització per pujar al sostre del món. Per tant, després d'un 2020 de pandèmia amb poques ascensions, s'esperen més de 300 intents de pujar a l'Everest aquest 2021.

Ara mateix, no se saben els plans reals de Kilian Jornet a l'Everest. Les opcions són múltiples. L'alpinista podria intentar la difícil ascensió per l'aresta oest sense oxigen i en solitari. És una ruta que només s'ha conquerit 16 cops des de la primera ascensió fa gairebé 60 anys. El 22 de maig del 1963 dos nord-americans, Tom Hornbein i Willi Unsoeld, van obrir una ruta impressionant que ha quedat per sempre més com una de les grans gestes de l'himalaisme. No s'ha fet mai en solitari i només un cop sense oxigen, l'any 1986.

Aquest repte ja el duia al cap l'alpinista Ueli Steck, que va morir el 2017 quan preparava aquest nou rècord d'escalada a l'Everest.

 

Kilian es plantejaria així encadenar l'Everest (8.848 m) i el Lhotse (8.511 m) en una travessa sense oxigen.

L'idil·li de Kilian Jornet i l'Everest

L'alpinista i corredor de muntanya Kilian Jornet torna a l'Everest després de l'intent frustrat del 2019. La pluja i la neu li van impedir preparar l'atac en aquella ocasió.

 

 

Al contrari que el 2017, quan va completar dues ascensions a l'Everest (amb el descens corresponent) en una sola setmana: la primera, la va dur a terme el 22 de maig, en 26 hores i des de 5.100 m d'altitud, i la segona, el 27 de maig, en 17 hores des de 6.500 m. En tots dos casos, Jornet va prescindir de l'oxigen. Aquestes ascensions formaven part del projecte Summits of my Life. El 2015 i el 2016 havia anul·lat dos intents previs de coronar l'Everest.

Anar al contingut