Curses de muntanya

Kilian Jornet guanya la Ultra Pirineu i demostra un domini total de la cursa

La gran figura de les curses de muntanya ha reservat les seves forces fins al moment del seu atac definitiu. Cap dels seus rivals l'ha pogut seguir

Actualitzat

Kilian Jornet ha guanyat l'Ultra Pirineu, l'última de les 5 proves d'ultradistància de les Skyrunner World Series de 110 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu amb sortida i arribada a Bagà, en poc més de 12 hores i 3 minuts. Jornet ha anat en el grup capdavanter des del començament de la cursa, però no s'ha decidit a aparèixer fins a l'última ascensió.

En només 4 quilòmetres ha aconseguit 6 minuts d'avantatge sobre els seus perseguidors, Zaid Ait Malek i Miguel Heras. Després del descens final de 10 quilòmetres, el català ha arribat tot sol a la meta de Bagà. Malek ha arribat 9 minuts més tard, i Heras 17. Luis Alberto Hernando, que ha arribat setè, s'ha proclamat campió de les Skyrunner World Series.

En dones la guanyadora ha estat la parella de Kilian Jornet, la sueca Emelie Forsberg que també s'ha proclamat campiona del món. La segona ha estat la nepalesa Mira Rai la tercera la catalana Núria Picas.

Marató Pirineu

Alfredo Gil ha estat el primer en categoria masculina de la Marató Pirineu, la cursa d'alta muntanya en semi-autonomia de 45 quilòmetres i 2400 metres de desnivell positiu dins del parc natural del Cadí Moixeró. En la categoria femenina la primera a arribar a la meta de Bellver de Cerdanya ha estat Oihana Kortazar.

Nit Pirineu

Antonio Alcalde en homes i Laura Orgué en dones van guanyar divendres la Nit Pirineu, una cursa vertical nocturna de 860 metres de desnivell positiu que recorre els 5 quilòmetres que separen l'estació d'esquí de La Molina (zona del telecabina) del refugi del Niu de l'Àliga, situat a 2.520 metres d'alçada.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut