Orgué i Jornet, al final de la prova (Ski&Run)
Esquí de muntanya

Kilian Jornet guanya la Copa del Món d'esquí de muntanya en l'especialitat de quilòmetre vertical

El català queda segon a la tecera prova del calendari i suma un nou títol de campió del món

Actualitzat

Kilian Jornet s'ha proclamat campió de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya en modalitat de quilòmetre vertical després de classificar-se segon a la prova de Mondolè Ski Alp. Jornet afrontava la cursa amb moltes opcions d'emportar-se el títol després de guanyar les dues anteriors verticals, als Alps francesos i Andorra. Jornet tenia 40 punts de marge respecte l'alemany Anton Palzer i, per tant, en tenia prou quedant just darrera seu. Palzer ha estat el guanyador de la prova i s'ha assegurat la segona posició a la classificació general.

En categoria femenina la victòria ha estat per Laetitia Roux que, d'aquesta manera, amplia la ratxa amb el novè or en nou curses. La catalana Laura Orgué, que debutava en una prova de la Copa del Món, ha quedat en segona posició.

Aquest dissabte, la individual

El català tindrà aquest dissabte l'oportunitat de repetir títol en modalitat individual malgrat que depèn d'una carambola. La prova, que té un recorregut de 14,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.650 metres, està liderada per Xavier Gachet amb 220 punts i el segon classificat és William Bon Mardioni amb 210. Jornet, que en té 180, necessita guanyar al Piemont per tenir opcions al títol.
Anar al contingut