Kilian Jornet en una imatge d'arxiu (Pep Cuberes/Lymbus)
Curses per muntanya

Kilian Jornet escull tres curses a peu per competir aquest any

Zegama (País Basc), Sierre Zinal (Suïssa) i Pikes Peak (Estats Units) són les tres cites del calendari de curses a peu per l'atleta català

Actualitzat

Després d'aconseguir el bronze al Trofeu Mezzalama d'esquí de muntanya formant equip amb Armin Höfl i Jakob Herrmann, Kilian es prepara per afrontar la temporada de trail running. Una temporada atípica degut a la seva paternitat on es planteja una nova estratègia: posar el focus sobre tres curses per treure el seu màxim potencial.

"Aquest estiu vull centrar-me en tres curses mítiques com són Zegama, Sierre Zinal i Pikes Peak. Les he escollit perquè són circuits molt exigents, amb molta història i no hi haurà els millors corredors del món. Fa anys que faig moltes curses a l'estiu, i aquesta vegada vull intentar centrar-me només en tres per intentar fer-ho el millor possible".

D'aquesta manera l'atleta de la Cerdanya adaptarà el seu entrenament per donar el màxim en aquestes tres curses de les Golden Trail Series, un calendari amb les proves de cursa distància més emblemàtiques del planeta, on els millors participen en una cursa final que cada any canvia l'ubicació, i aquest any serà al Nepal

La primera cita del calendari de Jornet serà la mítica Zegama, que aquest any celebra la 17a edició, i on s'ha emportat l'or en vuit ocasions. És una cursa que li agrada molt per ser un terreny tècnic que passa per les arestes més emblemàtiques de les muntanyes basques, i on gairebé sempre els corredors es troben amb condicions meteorològiques adverses, i el conegut fang.

La prova Sierre Zinal ja l'ha guanyat en sis ocasions, i la Pikes Peak és una marató que també està al seu palmarès però on no hi torna des de 2012, i que amb 4.000 m d'alçada és un repte per als atletes que hi competeixien.

Kilian afrontarà la seva preparació per a aquest calendari a casa a Noruega, per viatjar el primer cap de setmana de juny a Zegama per la primera cita. I si aconsegueix classificar-se, acabarà la temporada de curses a peu al Nepal amb la final de les Golden Trail Series.

 

 

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
Anar al contingut