Imatge de Kilian Jornet en l'expedició al Cho Oyu (Kilian Jornet)
Alpinisme

Kilian Jornet encara l'Everest després d'acabar l'expedició al Cho Oyu

Jornet explica l'experiència viscuda al Cho Oyu i ja està centrat en l'Everest, l'últim cim del projecte Summits of My Life

Actualitzat

Kilian Jornet ha fet balanç des dels seus comptes a les xarxes socials de la seva expedició a l'Himàlaia. Jornet ha tancat l'atac al Cho Oyu, la sisena muntanya més alta del planeta, després de 10 dies i ja posa rumb al principal objectiu, l'Everest.

"Tornem, després de 10 dies al Cho Oyu! L'Emelie Forsberg torna a casa per estar preparada per la temporada de curses i jo vaig a l'Everest". Respecte al Cho Oyu, Kilian Jornet ha explicat com va anar l'expedició i l'atac al cim juntament amb Emelie Forsberg. Després de 9 dies al Cho Oyu, el 7 de maig, van intentar fer cim des del C1:

"Va ser una nit molt freda. Vam pujar fins a 7.500 m i vam esperar una escletxa perquè el sol brillés i així escalfar-nos una mica. Vam continuar amb una banda groga (7.700 m) i l'Emelie va decidir girar. Jo vaig decidir tirar endavant. Al voltant dels 8.000 m va començar a nevar molt fort i vaig continuar des de l'última secció fins al cim de la cimera. Vaig continuar pujant sense visibilitat fins el que vaig pensar que era el cim. En algun moment vaig arribar a alguna cosa que semblava el cim. Sincerament, no estic segur que ho fos, perquè només em podia veure els  peus."

Anar al contingut