Atletisme

Kilian Jornet aclareix que no buscarà el rècord mundial de 24 hores en pista...de moment

El català segueix recuperant-se de les lesions musculars que es va fer en la preparació del seu debut en l'asfalt

Imma PedemonteActualitzat

Es pot esperar qualsevol cosa, de Kilian Jornet, l'home dels rècords. Però l'intent de superar la millor marca mundial en les 24 hores en pista, és una proesa que haurà d'esperar. Aquest dilluns saltava la notícia d'aquest nou repte de l'atleta català, que fins i tot semblava tenir dia i hora, el 8 de novembre, a Màndalen, Noruega. Però l'ultrafondista no ha volgut deixar passar més temps i ha desmentit la notícia que avançava el seu fotògraf de confiança, Ian Corless. La lesió a la tíbia, que es va fer mentre preparava el seu debut en l'asfalt, l'ha mantingut una setmana sense poder-se entrenar.

Jornet no descarta intentar-ho en un futur. El rècord mundial el té, des del 1997, l'ultramaratonià grec Yiannis Kouros, de 303 km i mig. No és habitual veure Kilian Jornet fer voltes en una pista, però si hi afegim les 24 hores del repte, de ben segur que tot plegat li exigirà una dinàmica especial.

Per superar el rècord de Kouros, que actualment té 64 anys, Kilian Jornet haurà de fer una mitjana de més de 12,62 km per hora, i és capaç de fer-ho, sobretot tenint en compte que a l'agost va fer 85 km en pista en menys de sis hores, que dona una mitjana d'uns 14 km per hora.

 

Jornet ja va fer una prova de 10 km a Noruega mateix, a mitjans d'octubre, i a més amb la complicació d'una lleu lesió. Malgrat tot, va aconseguir un bon temps: no va arribar a la mitja hora. Ara haurà d'adaptar l'alimentació i la hidratació per a un esforç llarg. Fàcil, però constant. El repte? 756 voltes en una pista de 400 metres. Kilian pot.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut