Aventura

Kilian Jornet surt de l'hospital i anuncia un descans, després d'abandonar el rècord de 24 hores en pista

L'ultrafondista ceretà va sentir marejos quan portava uns 134 quilòmetres recorreguts en més de 10 hores; aquest dissabte ha sortit de l'hospital, però ha anunciat que es pren uns dies per descansar

Redacció Esport3Actualitzat

Kilian Jornet ja és a casa seva, recuperant-se de l'esforç realitzat durant més de deu hores en el seu desafiament de les 24 hores en pista. Un repte inacabat però que el ceretà no es treu del cap, i que continua estant en la seva llista. Jornet ha sortit aquest migdia de l'hospital i ha volgut fer una primera valoració de la prova en el seu perfil d'Instagram:

"No va ser com esperava. Esperava entrar a la zona de dolor per empènyer el meu cos, però va sortir d'una altra manera. La cursa va començar bé, tot va ser normal, amb els seus alts i baixos, petits dolors, però tot segons el que estava planejat. Fins que després de deu hores vaig sentir de sobte un dolor agut opressiu al pit. Em vaig marejar molt i vaig necessitar atenció mèdica. L'ambulància em va portar a l'hospital, on m'han estat fent proves. vaig passar la nit en observació i tot sembla OK ara. Sense grans problemes, però serà bo seguir fent algunes proves més."

Jornet ha confirmat que a més es prendrà un temps de descans: 

"El mateix em va passar fa uns mesos en una cursa molt més curta i ràpida, però com que el dolor va desaparèixer no li vaig donar gaire importància. Segurament m'ho havia d'haver pres més seriosament. Ara em prendré un descans, intentaré descansar una mica."

 

 

Kilian Jornet va abandonar aquest divendres el repte de córrer durant 24 hores. Quan portava 337 voltes es va haver d'aturar. Després de més de 10 hores de competició, l'ultrafondista ceretà havia recorregut una distància de 134 km, una mitjana de 4:35 minuts per quilòmetre.

Jornet va parar de córrer en sentir-se marejat. Després de rebre assistència mèdica a la mateixa pista, els professionals mèdics van determinar que calia fer més proves per determinar la causa dels marejos. L'ultrafondista català està reposant a hores d'ara en un hospital i es preveu que durant el dia faci un comunicat.  

Aquests són els quilòmetres que havia recorregut en el pas de cada hora:

  1. 14 km
  2. 28 km
  3. 42 km
  4. 55,6 km
  5. 68,8 km
  6. 82 km
  7. 95 km
  8. 108 km
  9. 120 km
  10. 131 km

Kilian Jornet va fer aquestes declaracions en directe després de completar la 1a marató del repte.

 

 

El ritme de cursa en les primeres hores havia estat molt per sobre del rècord anterior.

 

 

El ceretà no corria sol aquesta prova. La classificació la lidera el noruec Sebastian Conrad. En aquest enllaç es pot seguir el resultat en directe de tots els participants.

Kilian Jornet s'enfrontava a córrer durant 24 hores seguides en una pista d'atletisme a Mandalen (Noruega), on les temperatures baixen fins a zero graus a la nit i oscil·len entre 8 i 15 graus durant el dia.

D'aquesta manera ho va anunciar en el seu perfil de Twitter:


.Però què buscava Jornet en aquesta nova aventura?

"La motivació és sortir de la meva zona de confort, provar coses diferents i veure què és el que puc fer. És divertit descobrir diferents activitats, i entrenar-me en pla és una bona prova i una oportunitat per aprendre en termes de nutrició i ritme, i després intentar aplicar aquestes coses a diferents activitats, com projectes en alta muntanya."

 

Oficialment, la distància més llarga que s'ha registrat en 24 hores la va establir el 1997 Yiannis Kouros, que va córrer 303.506 quilòmetres, una cosa que Jornet qualifica d'"absolutament salvatge".

"Són tants quilòmetres que no puc ni visualitzar-ho. He vist els parcials del Yiannis, així que intentaré seguir-lo fins que el cos aguanti. Sé quina velocitat he de mantenir, així com el ritme de cada quilòmetre i cada volta. Esclar que les primeres 10 hores seran una mica més ràpides i que després desacceleraré."

Per superar el rècord de Kouros, que actualment té 64 anys, els corredors que queden en cursa hauran de fer una mitjana de més de 12,62 km per hora.

 

Jornet ja va fer una prova de 10 km a Noruega mateix, a mitjans d'octubre, i a més amb la complicació d'una lleu lesió. Malgrat tot, va aconseguir un bon temps: no va arribar a la mitja hora.

 
ARXIVAT A:
Kilian Jornet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut