Kílian Jornet, en una imatge d'arxiu
CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet anuncia que tornarà a competir a la prova més mítica de les ultratrails

L'atleta català correrà el 26 d'agost l'Ultra Trail del Mont Blanc, una prova llegendària que ja ha guanyat en tres ocasions, entre altres curses que ha anunciat per al 2022

Alegria al món de les curses de muntanya per l'anunci que el millor corredor del món, Kilian Jornet, tornarà a competir a la prova més llegendària, l'Ultra Trail del Mont Blanc.

"Enguany, tornaré a participar a l'Ultra Trail del Mont Blanc. Per què? Perquè m'agrada el dolor, m'agraden les coses difícils. La llarga distància és un repte, és esforçar-se per a soportar el dolor. Però també perquè a l'Ultra Trail de Mont Blanc sempre hi ha molt nivell, una gran confrontació amb els atletes en un recorregut que conec bé, ja que he viscut uns quants anys a Chamonix. És un plaer tornar a aquesta mítica cursa."

Després de quatre anys sense participar-hi, Jornet buscarà la quarta victòria al mític cim dels Alps, un èxit que ja va aconseguir al 2008, al 2009 i al 2011. Un dels seus competidors més forts serà Pau Capell, guanyador al 2019. També ell s'ha mostrat molt content amb la notícia: "És molt bo per a la cursa reunir els millors atletes del món. Serà una gran festa." La prova, amb un recorregut de 171 quilòmetres i uns 10.000 metres de desnivell positiu, tindrà lloc lloc el 26 d'agost.

Una abella li va fer la guitza el 2018

L'últim cop que Kilian Jornet va córrer l'Ultra Trail del Mont Blanc, l'atleta català va haver d'abandonar per culpa d'uns problemes físics. La picadura d'una abella poques hores d'abans de la cursa li va causar problemes estomacals i va haver d'abandonar a mitja cursa, quan liderava la competició juntament amb el nord-americà Zach Miller.

Calendari per al 2022

A més de la participació a l'Ultra Trail del Mont Blanc, Jornet també ha confirmat que correrà altres curses com la Zegama (29 de maig), la Hardrock 100 (15 de juliol), la Sierre Zinal (13 d'agost) i la Pierra Menta (del 9 al 12 de març). Aquesta última suposarà el retorn del català a l'esquí de muntanya, després d'uns anys sense competir-hi.