Kilian Jornet després d'aconseguir el repte (@kilianj)
Esquí de muntanya

Kilian Jornet aconsegueix el rècord d'ascens en desnivell positiu en 24 hores

El català supera en 2.500 metres l'anterior marca, en mans de Lars Erik Skjervheim, de desnivell positiu en 24 hores a l'estació noruega de Tusten

Alejandro ÁlvarezActualitzat

Kilian Jornet ha establert una nova fita en el seu extens palmarès. El català ha fet 23.486 metres de desnivell positiu amb esquís de muntanya en 24 hores a l'estació noruega de Tusten. Aquesta marca supera en 2.500 metres l'anterior que, des del 2018, estava en mans de Lars Erik Skjervheim (20.939 m).

"Aquesta no és la meva definició de 'dia divertit', però és genial provar-se per veure el que un és capaç de fer. Així que em vaig trobar bé fent l'hàmster durant 24 hores. Em vaig sentir bé i malament, vam passar moltes hores utilitzant el frontal, però també vam esquiar alguns trams de neu pols durant els 23.486 metres" ha escrit el català a les xarxes socials.

Kilian Jornet pujava a una mitjana de 979 m/h, a més en alguns trams estava acompanyat per esquiadors de l'equip Romsdal Rando. Durant la baixada, l'atleta català ha arribat a agafar velocitats de 115,6 km/h. Amb aquesta marca Kilian segueix demostrant que no hi ha cap repte que no pugui superar.

 

 

Anar al contingut