Futbol

Keita Baldé lloga un edifici a Lleida per acollir uns 90 temporers que dormien al carrer

El jugador català del Mònaco ha pogut llogar un edifici deshabitat de tres plantes al barri de la Mariola que acollirà fins al setembre una seixantena de temporers que estan dormint al carrer a la ciutat de Lleida, després de l'acord assolit amb el propietari
Redacció Esport3 Actualitzat
Keita Baldé, futbolista català d'origen senegalès, està ajudant els temporers de Lleida que dormen al carrer
Keita Baldé, futbolista català d'origen senegalès, està ajudant els temporers de Lleida que dormen al carrer

El futbolista català de l'AS Mònaco Keita Baldé ha aconseguit llogar un edifici a Lleida per acollir aquesta mateixa setmana uns 90 temporers de la campanya de fruita. Segons ha explicat el futbolista d'origen senegalès nascut a Arbúcies fa 25 anys, el seu objectiu és llogar un segon edifici per poder allotjar les 200 persones que dormen actualment als carrers del centre històric de la ciutat, segons va denunciar fa uns dies la plataforma Fruita amb Justícia Social.

Es tracta d'una solució provisional davant la negativa de la majoria dels hotels, hostals i altres allotjaments de la ciutat, que han rebutjat acollir a temporers, segons ha denunciat l'activista Nogay Ndiaye.

Baldé ha confirmat que aquesta mateixa nit els temporers ja podran disposar d'un sopar i que ell mateix s'ocuparà que "no els falti de res". Per això, ha enviat diners, roba i menjar i, ha dit que "faré tot el que estigui a la meva mà per facilitar-los la seva estada a Lleida". El futbolista ha admès que, en un primer moment, volia portar aquest cas de forma anònima, però que, a causa de les "dificultats" que ha tingut per poder trobar un lloc en el qual allotjar els temporers, ha hagut de fer-ho públic.

El jugador del Mònaco ha pogut llogar un edifici deshabitat de tres plantes al barri de la Mariola que acollirà fins al setembre una seixantena de temporers que estan dormint al carrer a la ciutat de Lleida, després de l'acord assolit amb el propietari. 

Baldé, que es va formar al planter del FC Barcelona, ​​ha fet una crida perquè "el color de les persones no sigui un problema, ja que l'important són els valors i el cor que es té".

"Hem de protegir-nos entre nosaltres i no menjar-se el pastís un de sol. Si una persona està ajudant 200 persones amb una llar, menjar i roba, imagineu quantes coses podríem crear i donar com a ciutadans si ens ajuntem cinc", ha conclòs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unión solidaridad paz amor positivismo lucha trabajo esfuerzo comprensión ayuda

A post shared by Keita Balde (@keitabaldeofficial) on

Paral·lelament, l'Ajuntament de Lleida posarà en marxa aquesta mateixa nit el dispositiu d'acollida als temporers de la fruita ubicat al pavelló 3 de Fira de Lleida.

Anar al contingut