Kazu Miura continua en actiu als seus 53 anys (Reuters)
Futbol internacional

Kazu Miura bat el rècord de veterania a la J-League amb 53 anys i gairebé set mesos

El veterà davanter japonès ha estat titular en el partit del seu equip, el Yokohama FC, al camp del Kawasaki Fontale i ha batut el registre que va establir el 2012 Masashi Nakayama en jugar amb 45 anys, 2 mesos i un dia amb el Consadole Sapporo

El davanter japonès Kazuyoshi Miura ha establert un rècord de veterania en la primera divisió de la lliga professional de futbol del Japó després de ser alineat pel seu equip, el Yokohama FC, amb una edat de 53 anys i gairebé 7 mesos. Miura, exinternacional pel seu país i qui ha jugat en quatre continents durant la seva dilatada trajectòria, ha batut el registre que havia establert el 2012 Masashi Nakayama en jugar amb 45 anys, 2 mesos i un dia amb el Consadole Sapporo.
 
"King Kazu", com el coneixen els aficionats nipons, ha format part de l'onze inicial del Yokohama FC en el seu partit a domicili davant el Kawasaki Fontale, en què ha jugat 56 minuts abans de ser substituït. Miura no jugava un partit de la primera divisió nipona des del 2007, encara que en els últims anys havia participat en partits de la segona categoria i el 5 d'agost passat es va convertir en el més veterà a jugar a la Copa del Japó, en un duel disputat contra el Sagan Tosu.
 
Natural de la prefectura de Shizuoka, el davanter va començar la seva carrera en els anys 80 al Brasil (va militar al Santos, el Palmeiras i el Coritiba), país on va emigrar amb només 15 anys per convertir-se en professional. Al tornar al Japó, Miura es va convertir en el principal golejador nacional de la feia poc instaurada J-League amb el Verdy Kawasaki, equip en què va aconseguir 100 gols al llarg de vuit temporades.
 
"King Kazu" va ser el primer japonès a jugar a Itàlia (va estar en el Gènova) i també va disputar una temporada al Sydney i una altra al Dinamo de Zagreb. També va ser la gran estrella de la selecció nipona en els anys 90 tot i que, ja amb 31 anys, va ser exclòs en l'últim moment de la llista de 22 jugadors que van ser convocats per al Mundial de França del 1998, el primer que va disputar el Japó en la seva història.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut