Kane i els seus companys amb una samarreta que recorda Gian Pieto, un membre del cos tècnic que va morir
Kane, en l'homenatge a un entrenador, Gian Piero (Reuters)
Mundial Qatar 2022

Kane portarà un braçal amb l'arc de Sant Martí a Qatar en favor del col·lectiu LGTBI

Kane és un jugador compromès amb diverses causes socials i ha avisat que durà el braçal amb permís de la FIFA o sense

Ruth GumbauActualitzat

El capità de la selecció de futbol d'Anglaterra i jugador del Tottenham Harry Kane portarà un braçal amb els colors de l'arc de Sant Martí durant el Mundial de Qatar.

El davanter, de 29 anys, ha pres aquesta decisió en favor del col·lectiu LGTBI en una cita mundialista en què s'ha criticat la duresa del règim del país i la falta de respecte pels drets humans.

Kane s'ha mostrat disposat a dur el braçal, fins i tot si això li suposa una sanció tant a ell com a la seva selecció. Kane, juntament amb nou capitans més, portarà el braçal, creat per a la campanya "One Love". La iniciativa ha estat creada pels Països Baixos i s'hi han adherit Anglaterra, Bèlgica, França, Alemanya, Noruega, Suècia, Suïssa, Gal·les i Dinamarca.

Dinamarca ha estat protagonista, precisament, d'una crítica al Mundial. La selecció va presentar fa poques setmanes la samarreta oficial que duran a Qatar, on el logotip pràcticament no es veu.

"Això és més rellevant si tenim en compte que vivim en una societat molt dividida. Portar el braçal junts i en nom dels nostres equips envia un missatge clar quan tot el món ens estarà mirant", ha explicat Kane.

Qatar ha publicat un document de 16 pàgines amb les normes de comportament que s'aplicaran als aficionats durant el Mundial de futbol. Entre d'altres, aconsellen a les dones portar vel o almenys tenir-lo sempre a mà, i que no toquin els homes, ni tan sols per donar-los la mà. També demanen als turistes que utilitzin peces de roba que cobreixin les espatlles i els genolls, i que no duguin samarretes sense mànigues ni faldilles o pantalons curts. I tampoc peces massa ajustades o amb transparències.


La FIFA, silenci per resposta

La Federació Anglesa ha elevat a la FIFA la petició de dur el braçal, però el màxim organisme de futbol internacional, tres setmanes després de rebre la demanda, encara no ha respost.

L'acceptació per part de la FIFA del braçal és indispensable perquè les seleccions el puguin dur durant els partits oficials a Qatar. Tot i així, Kane ha deixat clar que el durà, fins i tot sense permís de l'ens federatiu.

Diversos grups que advoquen pels drets humans i Amnistia Internacional han criticat repetidament la decisió d'atorgar el torneig a Qatar, a qui han acusat d'abusos i explotació continuada als treballadors immigrants.

Kane és un jugador compromès amb diverses causes, i aquest dilluns, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, va presentar la seva Fundació, que lluitarà per ajudar les persones que pateixen alguna mena de trastorn o malaltia mental.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Drets humansMundial Qatar 2022
Anar al contingut