Julian Alaphilippe celebrant la seva victòria a Bagnères-de-Luchon (Reuters)
Ciclisme

Julien Alaphilippe guanya en solitari a Bagnères-de-Luchon

Geraint Thomas continua com a líder de la prova

Actualitzat

Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ha estat el guanyador de la setzena etapa del Tour de França, que s'ha disputat entre Carcassona i Bagnères-de-Luchon, amb un recorregut de 218 quilòmetres. El francès ha arribat en solitari a la meta i ha parat el rellotge en 5h.13.22.

Darrere d'Alaphilippe, actual líder de la muntanya de la cursa, han entrat el basc Gorka Izagirre (Bahrain), el britànic Adam Yates (Mitchelton) i l'holandès Bauke Mollema (Trek-Segafredo) a 15 segons. La classificació general de la cursa no ha patit variacions. Continua encapçalada pel britànic Geraint Thomas (Team Sky), seguit del seu company d'equip, el també britànic Chris Froome a 1.39, i de l'holandès Tom Dumoulin (Sunweb) a 01.50. 

L'etapa d'aquest dimarts, que ha passat per territori català, ha estat molt accidentada. D'entrada, ha estat neutralitzada a causa d'una manifestació de pagesos quan només s'havien disputat 28 quilòmetres. Després, durant el recorregut, hi ha hagut diverses caigudes. Una d'elles determinant. Ha estat la d'Adam Yates, que marxava en solitari cap a la meta i ha anat per terra en un revolt durant un descens. Alaphilippe l'ha avançat i ha tingut la victòria de l'etapa en safata.

Així ha estat la caiguda d'Adam Yates.

ARXIVAT A:
Tour de França
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut