Waterpolo

Judith Forca i Unai Aguirre, els millors d'Europa el 2022

El porter de l'Atlètic-Barceloneta, campió del món, i la golejadora del Sabadell, campiona d'Europa, s'imposen en una selecció que combinava el vot del comitè tècnic de la LEN i el vot popular

Xevi BardoletActualitzat

La LEN (Federació Aquàtica Europea) ha anunciat els millors esportistes europeus del 2022 en les diferents disciplines aquàtiques. I en el waterpolo, hi ha hagut ple català: Unai Aguirre, un fenomen de només 20 anys, i Judith Forca, espectacular golejadora esquerrana de 26 anys.

Unai Aguirre, porter de l'Atlètic Barceloneta, ja havia estat designat MVP del mundial de Budapest, en què la selecció espanyola va aconseguir l'or. Dos mesos més tard, va ser bronze en l'europeu d'Split. Format al CN Barcelona i amb dos anys d'experiència al Zodiac Atlètic-Barceloneta, captiva el món del waterpolo per la seva agilitat sota pals. Per primera vegada hi havia votació del públic, que computava un 30%. El 70% provenia del comitè tècnic. S'ha imposat a 5 candidats entre els quals també hi havia el terrassenc Álvaro Granados.

 

 

El mateix sistema ha servit per escollir la sabadellenca Judith Fora com a millor jugadora europea. Forca, un clàssic dels èxits de la selecció de Miki Oca i de l'Astralpool Sabadell, va guanyar l'or amb Espanya en l'europeu d'Split. Venia de ser la màxima golejadora d'un mundial on el combinat espanyol havia acabat cinquè. I malgrat perdre la final de l'Eurolliga amb el Sabadell, la seva estel·lar semifinal, amb 6 dels 9 gols de l'equip, també ha ajudat. Una esquerrana agermanada amb el gol.

Mentre Aguirre estrena el palmarès català masculí, Judith Forca entra en una llista on ja hi ha Bea Ortiz (2021), Laura Ester (2017 i 2019), Maica Garcia (2014), Jennifer Pareja (2013) i Anni Espar (2012).

En natació artística, l'italià Giorgio Minisini s'ha imposat al català Pau Ribas, que s'ha retirat, i a l'eslovac Jozef Solymosy.

Anar al contingut