Juanma Lillo, somrient, amb la samarreta del Manchester City (@ManCityCatala)
Futbol

El Manchester City confirma el fitxatge de Juanma Lillo com a ajudant de Pep Guardiola

Amics des de fa anys, tornen a unir els seus destins després que el tècnic basc s'hagi desvinculat del Qingdao xinès

Redacció Esport3Actualitzat

Juanma Lillo, fins ara entrenador del Qingdao Huanghai xinès, diu adeu al seu actual equip per anar de segon entrenador amb Pep Guardiola al Manchester City. El club anglès ha fet oficial aquest dimarts la incorporació del basc a l'staff tècnic del City fins al final de la temporada 2021-22.

Xabi Alonso i Kompany també havien sonat com a segons del tècnic català, però finalment han estat descartats. Lillo va fer pujar de categoria el Qingdao, a la Primera Divisió xinesa, però considera que, amb la pandèmia del coronavirus pel mig, és el moment de fer un canvi. Així ha explicat els seus motius.

 

Lillo i Guardiola són amics des de fa molts anys. Quan Lluís Bassat es va presentar el 2003 a les eleccions a la presidència del FC Barcelona, portava en el seu equip Guardiola com a secretari tècnic i Lillo com a entrenador. El 2006, Lillo era l'entrenador del Dorados de Sinaloa mexicà i va portar Guardiola com a jugador, i allà es va retirar. Lillo, que ha arribat a dir de Guardiola que és com el seu fill, ja és a Anglaterra per començar a treballar al costat del tècnic de Santpedor.

"Estic encantat d'incorporar-me a l'equip tècnic del Manchester City. La meva relació amb el Pep ve de fa molts anys i estic molt feliç per unir-me a ell com a part d'aquest magnífic equip. El Manchester City ha aconseguit molts èxits en els últims anys realitzant un futbol molt vistós a l'altura del que s'espera d'aquest club i del seu entrenador. És un plaer poder formar part d'aquest grup i espero contribuir enormement a l'èxit del club d'ara en endavant", ha assegurat Lillo.

Guardiola i Lillo tornaran a estar junts al Manchester City

Serà el seu dissetè equip, després d'haver passat pel Tolosa CF, el Mirandés, el Cultural, la UD Salamanca, el Reial Oviedo, el Tenerife, el Saragossa, el Ciutat de Múrcia, el Terrassa, el Dorados de Sinaloa, la Reial Societat, l'Almeria, el Millonarios, l'Atlético Nacional, el Vissel Kobe i el Qingdao Huanghai.

Anar al contingut