Futbol internacional

Juan Mata donarà l'1% del seu salari a una causa solidària i anima la resta de futbolistes a fer el mateix

El migcampista espanyol del Manchester United ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "definir una agenda social comuna per a tots els actors del món del futbol"

Juan Mata, un futbolista solidari (Reuters)

El migcampista espanyol del Manchester United, Juan Mata, s'ha compromès a donar l'1% del seu salari a Common Goal, un fons col·lectiu que utilitza el futbol com a eina de canvi, i convida tots els actors del món del futbol a fer el mateix. En un comunicat enviat pel seu gabinet de comunicació, Juan Mata ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "definir una agenda social comuna per a tots els actors del món del futbol".

"Common Goal va més enllà de marques individuals i egos per aconseguir un impacte de més repercussió. Comprometent-nos a donar l'1% vam crear una connexió intrínseca i sostenible entre el futbol ​​com a indústria i el futbol com a eina per generar desenvolupament social sostenible", ha indicat.

Mata ha assenyalat així mateix que "una de les primeres lliçons" que va aprendre gràcies al futbol "és que cal un equip per guanyar el partit". Per aquesta raó, pretén aconseguir que altres futbolistes, tant homes com dones, se sumin al compromís. "Creiem fermament en aquest lema en el camp de joc, però no solem veure-ho reflectit en l'àmbit del desenvolupament social, on abunden les iniciatives individuals. A través de Common Goal, estem creant un espai per definir junts com pot el futbol contribuir al desenvolupament social sostenible", ha afegit.

Common Goal és una iniciativa de Streetfootballworld, una ONG que dona suport a més de 120 organitzacions a tot el món que utilitzen el futbol com a eina de canvi. Després del compromís de Juan Mata, Streetfootballworld està en procés de reclutar altres jugadors que formaran l'"11 inicial", l'equip que liderarà el moviment comprometent-se a donar l'1% del seu salari al fons de Common Goal.

"Encara que Common Goal és una iniciativa que comença involucrant els jugadors de futbol, ​​la seva visió a llarg termini és aconseguir que l'1% dels guanys generats per la indústria del futbol es destinin a organitzacions que utilitzen el futbol per potenciar el desenvolupament social en les seves comunitats", ha apuntat l'organització. Si és així, les donacions se situarien en "30 bilions de dòlars anuals".

"Involucrar els jugadors és un bon punt de partida, ja que ells són les estrelles del futbol", ha explicat el director i fundador de Streetfootballworld, Jürgen Griesbeck. "Però aquest és només el primer pas d'una comesa global. Imaginin la indústria del futbol en nom del desenvolupament social. Tots junts podem donar pas a una nova era per al futbol i integrar en el seu ADN un significat molt més profund", ha dit.

Els aficionats també podran donar suport al moviment a través del web www.common-goal.org.