FUTBOL

"Tinc ELA i m'està afectant a les meves extremitats"

El tècnic navarrès Juan Carlos Unzué fa públic la seva situació per ajudar a visibilitzar una malaltia degenerativa per a la qual no hi ha cura

Redacció Esport3Actualitzat

Juan Carlos Unzué ha convocat una roda de premsa aquest migdia al Camp Nou per revelar que té esclerosi lateral amiotròfica (ELA), una malaltia degenerativa de les motoneurones.

L'exporter i extècnic assistent del Barça, i exentrenador del Girona entre d'altres equips, ha decidit fer pública la seva situació per ajudar a visibilitzar una malaltia degenerativa per a la qual no hi ha cura. 

"M'ho van dir al febrer. Tinc ELA i en el meu cas m'està afectant a les meves extremitats de manera simètrica"

I ha afegit de forma concloent:

"Ho porto bé. Estic fort per lluitar contra aquesta malaltia. I ho faig públic perquè molts dels meus amics no se n'assebentin per altres mitjans"

Unzué ha anunciat que abandona la vida activa del futbol:

"La meva etapa com entrenador ha acabat. He firmat per un equip: el dels pacients d'ELA"

Unzué, de 53 anys,ha estat acompanyat per Quique Setién, Piqué, Sergi Roberto, Busquets i Alba. També han estat presents Luis Enrique i Puyol.

 

 

Una carrera vinculada al futbol

Unzué va debutar a la Primera Divisió la temporada 1986-87 defensant la porteria de l'Osasuna. El 1988 va fitxar pel Barça de Johan Cruyff, on, durant dues temporades, va ser el suplent d'Andoni Zubizarreta fins que la campanya 1990-91 va passar a defensar la samarreta del Sevilla durant 222 partits. Després de jugar amb el Tenerife i l'Oviedo –a Segona Divisió-, Unzué va tornar a l'Osasuna la temporada 2001-02 i en el club dels seus inicis va acabar retirant-se el juny del 2003.

Entrenador amb llaços també blaugranes

L'any 2003 torna al Camp Nou per fer d'entrenador de porters en l'staff tècnic de Frank Rijkaard i continua amb aquesta tasca en l'equip de Pep Guardiola fins al 2010, però l'exporter del Barça té entre cella i cella l'objectiu de ser el màxim responsable d'un equip i ho aconsegueix la temporada 2010-11 quan accepta l'oferta de fer-se càrrec del Numància. L'experiència no va ser del tot positiva i, la temporada 2011-12, Unzué torna al Camp Nou.

Luis Enrique i Juan Carlos Unzué van compartir la banqueta del Camp Nou. (EFE)

El 2013 se'n va al Celta de Vigo en l'equip tècnic de Luis Enrique i amb l'entrenador asturià torna un altre cop al FC Barcelona el 2014, però l'interès per ser primer entrenador es manté i, per això, el 2017 torna a Balaídos per fer-se càrrec del Celta, on fa una bona temporada. El seu últim equip ha estat el Girona. Va arribar a Montilivi el juny del 2019 i, a l'octubre, va ser cessat després de dirigir l'equip durant 12 partits.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut