(@maratonvalencia)
Atletisme

Joshua Cheptegei, rècord del món de 10 quilòmetres a València

"És un dels moments més importants de la meva vida i, sens dubte, València és la ciutat del running"

Actualitzat

L'atleta ugandès Joshua Cheptegei, de 23 anys, ha batut el rècord del món als 10 quilòmetres de València, una cursa que es fa dins de la mundialment reconeguda Marató de València, amb un temps de 26:38 minuts.

El corredor africà, actual campió del món de camp a través i dels 10.000 metres pista, ha fet una cursa espectacular, on ha fulminat la plusmarca mundial, que tenia des de l'any 2010 el kenià Leonard Patrick Komon, amb 26:44 minuts fets als 10 quilòmetres d'Utrecht.

Cheptegei ha trobat una cursa amb les condicions meteorològiques òptimes que li han permès fins i tot anar per sobre de les seves llebres durant els primers quilòmetres i demanar-los que incrementessin el ritme.

A meitat del recorregut, amb un temps de 13:22, el vigent campió de la Diamond League als 5.000 metres ja portava dos segons per sobre del rècord del món.

Les bones sensacions del corredor ugandès als darrers metres li han fet percebre que aconseguiria el seu objectiu de batre el rècord mundial abans de travessar la línia d'arribada.

A la distància marató, l'etíop Kinde Atanaw Alayew ha sigut el guanyador de la 39a edició d'aquesta competició, amb un temps de 2:03:53, rebaixant el rècord, que estava en 2:04:31. El turc Mike Kigen Ozbile ha arribat en segona posició, amb un temps de 2:04:16, i ha batut el rècord d'Europa de la distància. En tercera posició ha arribat l'etíop Guye Adola (2:04:42).

En categoria femenina, la victòria ha estat per a l'etíop Roza Dereje, amb un temps de 2:18:30 hores, seguida de les seves compatriotes Azmera Abreha (2:18:33) i Birhane Dibaba (2:18:46).

 

Anar al contingut