Joseph Blatter celebra la seva reelecció (EFE)
Joseph Blatter celebra la seva reelecció (EFE)
Futbol

Joseph Blatter, escollit president de la FIFA per cinquena vegada

El suís Joseph Blatter seguirà al capdavant de la FIFA. Després d'haver guanyat la primera votació, tot i que sense la majoria de dos terços exigida pels estatuts de l'organització, el seu rival ha retirat la seva candidatura

Actualitzat

Joseph Blatter ha estat reelegit com a president de la FIFA. El suís, de 79 anys, arriba així al cinquè mandat al capdavant de l'organització. Blatter ha derrotat l'únic aspirant a destronar-lo, el jordà Ali bin al-Hussein, per 133 vots a 73 en la primera volta de la votació. Tot i aquesta clara victòria, aquest resultat no li donava encara el càrrec. Li calia una majoria de 2 terços i li han faltat 7 vots per aconseguir-la. Davant aquestes xifres, Hussein ha optat per retirar la seva candidatura abans d'una segona volta en la que el guanyador només necessitava una majoria simple.

Des que la FIFA es va fundar, el 21 de maig del 1904, només ha tingut 8 presidents en els seus 111 anys d'història. Jules Rimet és el que va tenir el mandat més llarg, 33 anys. El segueix el brasiler Joao Havelange, que hi va estar gairebé 24 anys. Blatter, que va ser nomenat president per primera vegada el 8 de juny del 1998, va camí dels 17 anys al capdavant del futbol mundial. Aquesta reelecció, però, no li arriba a Blatter en el seu millor moment. La FIFA està sent investigada per la corrupció d'alguns dels seus dirigents, i les sospites també planen sobre el seu president.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut