Josep Maria Bartomeu ha acabat presentant la dimissió abans d'afrontar el vot de censura (EFE)
Barça

Josep Maria Bartomeu i la seva junta presenten la dimissió

El fins ara president del Barça i els seus directius han dimitit després que la Generalitat donés el vist-i-plau a la celebració del vot de censura l'1 i 2 de novembre

Redacció Esport3Actualitzat

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i tots els seus directius han presentat la seva dimissió. Ha estat tot just acabar la reunió d'urgència de la junta directiva.

Ja era una opció que Bartomeu i alguns directius valoraven abans de la celebració de la junta, sobretot després que la Generalitat hagi negat totes les vies d'escapament per a la celebració de la moció de censura. Els últims mesos del seu mandat han estat un volcà en erupció constant, tant des del punt de vista esportiu com institucional. El ja expresident blaugrana ha preferit plegar abans que afrontar el vot de censura.

I és que ahir dilluns, a les dotze de la nit, s'acabava el termini perquè el club anunciés el referèndum del vot de censura per als dies 1 i 2 de novembre. Finalment, la junta de Bartomeu va decidir esperar-se a la resposta oficial de la Generalitat per no incomplir amb el que diuen els estatuts. Un cop el govern ha insistit que no hi havia cap inconvenient sanitari per a la celebració del vot de censura, Bartomeu i la seva junta han preferit presentar la dimissió en bloc.

 

L'any 2010, Bartomeu va formar part de la candidatura encapçalada per Sandro Rosell, que va aconseguir guanyar les eleccions al Futbol Club Barcelona, i va esdevenir vicepresident esportiu de l'entitat. Ja el 2014, quan Rosell va haver de renunciar a la presidència, la junta directiva, seguint els estatuts del club, el va escollir com el 40è president del Futbol Club Barcelona per completar el mandat de Sandro Rosell.

Els cinc anys del president blaugrana presenten un notable balanç de títols i una gestió plena d'esquerdes esportives i institucionals:

Bartomeu també s'ha acomiadat del Barça des del seu compte de twitter

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut