Barça

Josep Maria Bartomeu: "El soci del Barça, quan ve a l'estadi, és lliure"

El president blaugrana ha fet un repàs de l'actualitat del club en el seu 120è aniversari a "El suplement" de Catalunya Ràdio

Actualitzat

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha concedit una entrevista a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, en motiu dels 120è aniversari del club, on ha repassat tota l'actualitat blaugrana. 

Aprofitant l'anviersari del club, el president blaugrana ha subratllar els valors en els que es va fundar el club, i que a dia d'avui segueixen perfectament vigents:

El Barça es va fundar amb els valors de la catalanitat, la democràcia, amb una vocació poliesportiva, i sobretot amb una ambició de universalitat i globalitat; 120 anys més tard el Barça té aquests valors encara. Això ens diferència d'altres clubs que només es dediquen a l'esport.

 

Bartomeu s'ha pronunciat sobre el joc del Barça d'Ernesto Valverde, molt qüestionat des d'aquest inici de curs:

Cada temporada és diferent. El joc s'ha d'adaptar als jugadors i l'entrenador. Cada generació té els seus referents. El joc avui en dia és diferent al d'abans, i és diferent al de demà, perquè hem d'anar evolucionant. El Barça però té una identitat molt pròpia, el de la possessió, del joc combinatiu, el joc d'equip, tots ataquem, tots volem recuperar la pilota, tots anem a la pressió, té una característica diferent a altres clubs, i el gaudim també en funció de l'estat anímic de tots.  Comparar amb altres èpoques no és correcte, no hem de comparar, cada època és diferent. 

 

Amb tot, el president afegia que no és una temporada senzilla pel perfil de jugadors que hi ha a la plantilla:

Estem en una situació d'una certa complexitat, on hi ha una generació de grans jugadors que ho han guanyat tot, que tenen 30 i pico d'anys, encara en edat de jugar, però que saben que la seva retirada està més a prop, amb jugadors joves que acaben d'arribar que estan empenyent, hi ha una feina aquí d'anar enllaçant, trobant punts de trobada entre els veterans i els més joves i seguir guanyant. 

Bartomeu també s'ha pronunciat sobre Leo Messi, i especialment des de les seves paraules a la gala de la Pilota d'Or on parlava de la seva retirada. 

Messi no té cap problema en seguir al Barça, no tinc cap dubte que seguirà aquí fins que es retiri, ell ho ha dit, fns i tot ho va dir a la Pilota d'Or. Acabarà quan ell vulgui. M'agradaria firmar algun contracte més a Messi

 

Sobre una nova renovació al crack argentí, el president ha comentat: 

Messi té contracte fins al 2021. Ell fixarà els terminis, té el dret a decidir quan ell vulgui acabar, aquest dret li hem donat tots els culers. Que ningú pateixi, el Leo no se'n anirà mai del club, aquest és el seu club i és el club de la seva vida.

 

Sobre la continuïtat o no d'Ernesto Valverde, Bartomeu ha reconegut que aquesta propera primavera es decidirà si segueix, però no ha desvetllat quina serà la decisió del club: 

Valverde té contracte fins al 2021, però la propera primavera hi ha un opció al seu contracte que el club o ell decideixi no seguir, una clàusula de sortida.  Ho decidirà o ell o el Barça, depèn de moltes variables que segueixi o no. 

 

 

Sobre si manen més els jugadors o la junta directiva, el màxim mandatari blaugrana ha volgut deixar clar que al Barça tothom pot opinar, però decideixen els directius: 

No és que els jugadors manen i fixen. Els jugadors opinen, tothom té veu i pot dir el que cregui, però decideix la junta directiva, encara que s'escolti a la gent. 

 

Bartomeu també s'ha pronunciat sobre un tema polèmic dels últims dies, la concentració de Gerard Piqué amb el club després d'organitzar la Copa Davis, on ha deixat clar que no li sembla malament:

La concentració tot el dia amb el futbol no és bona, fer altres activitats ajuda al desenvolupament personal d'un jugador i també a que sigui millor company amb el grup. Ningú parla de l'afició a la fotografia d'Ernesto Valverde i segur que li treu temps també.

Preguntat sobre si l'objectiu d'aquesta temporada és la Champions League, Bartomeu ha deixat molt clar que l'objectiu al club sempre és la Lliga:

L'objectiu és la lliga, sempre la lliga. Ens hem acostumat que és poc, però fa anys no en guanyàvem cap. S'ha de guanyar tot, l'objectiu és el triplet o el sextet.

 

Sobre els actes que Tsunami Democràtic prepara de cara al clàssic contra el Reial Madrid del proper 18 de desembre, el president ha volgut expressar la seva tranquil·litat, reiterant que dins l'estadi tothom té dret a expressar el que consideri oportú:

No estic preocupat. Fer un acte reivindicatiu jugant un partit de futbol, de forma pacífica i serena, és compatible.  L'estadi és lliure, llibertat d'expressió, de moviment, llibertat per exhibir les pancartes i banderes sigui qui sigui, sempre sense insultar. Es pot mostrar qualsevol simbolisme cívic i pacífic, és part de la història del Barça.

 

Amb tot, Bartomeu reitera que no hi ha cap motiu per suspendre el partit: 

No veig que hi hagi cap motiu per suspendre el clàssic. Estem en un moment excepcional de la història de Catalunya, el Barça ens hem manifestat perquè passen coses en les que no estem d'acord. 

 

Preguntat sobre les eleccions a la presidència del Barça, Bartomeu ha volgut deixar clar que no s'avançaran, i que existeix la possibilitat d'una candidatura continuista: 

Les eleccions al Barça no s'avançaran. Hi ha responsabilitat, un projecte que cal tirar endavant, coses que encara s'han de fer com les obres del Camp Nou, i em fan i·lusió poder fer fins el darrer moment. Hi ha gent a la junta que tenen ganes de continuar. És d'hora per dir-ho, però hi ha gent que li agradaria ser president. El Barça és el club que més títols ha guanyat en els últims anys a tot el món, i no som conscients d'això. Vivim només del curt plaç.

 

Josep Maria Bartomeu també s'ha pronunciat sobre la situació que ha patit el seu precedessor a la presidència blaugrana, Sandro Rosell, remarcant la injustícia que ha viscut: 

El que ha patit Sandro Rosell no ho desitjo a ningú. La justícia ha estat molt injusta amb ell.

 

El gran projecte d'aquesta junta directiva és l'Espai Barça, un projecte que preocupa sobre la seva elevada inversió, tot i que el president ha volgut deixar clar que el club pot assumir-ho perfectament:

El finançament és un finançament que el Barça el pot assumir perfectament. Amb l'espai Barça generarem més recursos, i podrem pagar perfectament aquesta inversió.  Podem finançar l'espai Barça i seguir invertint en fitxatges cada temporada. 

 

Sobre el possible nom comercial del nou Camp Nou, Bartomeu admet que existeix aquesta possibilitat, i que s'hauria pogut materialitzar, però que volen seguir buscant un patrocinador millor que els han aparegut: 

De moment no hi ha nom comercial, hem estat a punt de signar amb grans companyies però no m'han semblat suficients. És un contracte per 20-25 anys, com que l'estadi encara no està remodelat hem de trobar un millor contracte, el que el Barça mereix. 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut