Atletisme

Josep Lluís Blanco i Natàlia Rodríguez aconsegueixen les dues úniques medalles per a l'atletisme català

L'atletisme català ha aconseguit les primeres dues medalles en l'última jornada dels Europeus de Barcelona. Josep Lluís Blanco s'ha penjat el bronze en la final dels 3.000 metres obstacles, dominada amb autoritat pels francesos Mahiedine Mekhissi-Bennabad i Bob Tahri. El segon metall català també ha estat un bronze, el de Natàlia Rodríguez en la prova dels 1.500 metres. La tarragonina aspirava al títol però s'ha vist superada per la madrilenya Nuria Fernández, que amb un final espectacular ha sumat el segon or per a la delegació espanyola, i la francesa Hind Dehiba, plata. En total, Espanya ha tancat la seva participació amb un total de 8 medalles, lluny de les 15 que havia pronosticat el president de la Federació, José María Odriozola.

Actualitzat
En una apassionant última jornada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, l'atletisme català ha brillat amb dues medalles de bronze. La primera l'ha aconseguit Josep Lluís Blanco. L'atleta lloretenc ha estat tercer en la final dels 3.000 metres obstacles després de la plata que va aconseguir fa quatre anys a Göteborg. La cursa ha tingut dos clars dominadors, els francesos Mahiedine Mekhissi-Bennabad i Bob Tahri, que s'han escapat de la resta del grup des de la primera volta i s'han jugat entre ells el títol continental. En l'esprint final, Mekhissi-Bennabad ha batut el seu compatriota i s'ha imposat amb un temps de 8.07,87, mentre que Blanco ha acabat amb un registre de 8.19,15, la seva millor marca personal de la temporada, per davant del moldau Ion Luchianov. L'altre representant espanyol a la final, el veterà Eliseo Martín, ha estat vuitè.

La segona gran cita del dia ha estat la final dels 1.500 metres femenins. La tarragonina Natàlia Rodríguez era una de les grans aspirants al títol continental però finalment s'ha hagut de conformar amb la tercera posició. La victòria ha anat a parar a les mans d'una altra representant de la delegació espanyola, Nuria Rodríguez, que s'ha proclamat campiona d'Europa gràcies a un final molt poderós. La madrilenya ha emulat el seu compatriota Arturo Casado, campió en els 1.500 masculins, i ha guanyat la segona medalla d'or de l'equip espanyol en aquests Europeus.

La delegació espanyola ha acabat la seva participació als Europeus d'atletisme de Barcelona amb un botí final de vuit medalles -dos ors, tres plates, i tres bronzes-, en la sisena posició final d'un medaller dominat per Rússia però molt lluny de les previsions del president de la Federació, José María Odriozola, que havia pronosticat un total de 15 metalls.

Ruth Beitia i Mario Pestano, sense medalla

Ruth Beitia ha estat una de les grans decepcions de l'última jornada a l'equip espanyol, ja que aspirava a medalla en la final de salt d'altura, però no ha pogut superar el llistó en 1 metre i 97 centímetres, molt per sota del que ella s'esperava. Beitia s'ha hagut de conformar amb la sisena posició, en una prova guanyada per la gran favorita, la croata Blanka Vlasic.

Uns altres que també s'han quedat sense medalla, en llançament de disc, han estat Mario Pestano i Frank Casañas. El canari s'ha hagut de conformar amb la sisena posició, mentre que l'altre llançador espanyol d'origen cubà no ha aconseguit passar a la millora dels vuit primers. El títol ha estat per al polonès Piotr Malachowski, que succeeix al gran Virgilijus Alekna, que només ha pogut ser cinquè.

En els 5.000 metres femenins, la catalana Judith Plá i la valenciana Gemma Barrachina s'han quedat despenjades des del primer moment i el seu únic objectiu ha estat poder acabar la cursa. La guanyadora ha estat la turca Bekele, que ha culminat un doblet per davant de la seva compatriota Abeylegesse, campiona en la prova dels 10.000. Les dues representants espanyoles han acabat completament enfonsades amb Plá dotzena i Barrachina, setzena.

I en la final de salt de longitud, el jove Eusebio Cáceres no ha pogut repetir la seva gran actuació de la qualificació. El jove saltador ha fet un millor salt de 7,93 centímetres, 34 menys que a la fase de classificació i ha estat vuitè. Si hagués fet el mateix salt de la qualificació, Cáceres hauria guanyat la medalla de plata. L'altre representant espanyol, Luis Felipe Méliz, ha estat onzè amb un registre de 7,91, molt lluny del guanyador, l'alemany Christian Reif, amb 8,47.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut