Josep Gombau saluda David Villa després de ser escollit com a entrenador del Queensboro FC
Josep Gombau saluda David Villa després de ser escollit com a entrenador del Queensboro FC
Futbol internacional

Josep Gombau serà l'entrenador i el director esportiu del Queensboro FC de David Villa

El tècnic d'Amposta, de 44 anys, arriba al conjunt nord-americà després d'una àmplia experiència professional a l'Espanyol, el Barça i a països com Hong Kong, Austràlia i l'Índia

Redacció Esport3Actualitzat

El Queensboro FC ha anunciat aquest dilluns la contractació de Josep Gombau com a entrenador i director esportiu de l'equip de Nova York, que milita en el campionat de la primera divisió de la United Soccer League (USL). David Villa, copropietari de la franquícia nord-americana, confia d'aquesta manera el lideratge esportiu del club a l'entrenador d'Amposta, que té una contrastada experiència internacional i una gran reputació en el desenvolupament de joves talents.

Al currículum internacional de l'entrenador català de 44 anys destaca l'experiència en quatre continents durant els últims 24 anys. Després de començar la seva carrera com a entrenador el 1996 al CF Amposta, Gombau va passar un temps com a observador del RCD Espanyol. El 2003, es va unir al FC Barcelona com a director tècnic de l'Acadèmia FCB i va ajudar a desenvolupar el sistema FCB Escola a tot el món, convertint-se en el director tècnic del seu programa a Dubai. El 2009, va seguir el seu recorregut a Àsia com a director tècnic del Kitchee SC a Hong Kong, on va guanyar dos títols de la lliga nacional.

Entre 2013 i 2018, Gombau va ser entrenador de l'A-League d'Austràlia a l'Adelaide United, on va guanyar la Copa Australiana i el Western Sydney Wanderers. A més, en la seva estada a Oceania, va exercir com a director tècnic de l'equip nacional Sub-23 d'Austràlia i assistent tècnic de la Selecció Nacional Absoluta, complint un paper clau en la classificació dels Socceroos a la Copa Mundial de la FIFA 2018. Anteriorment a la seva arribada al Queensboro FC, Gombau va ser director tècnic de l'Odisha FC (anteriorment Delhi Dynamos) a la Superlliga de l'Índia.

Gombau no és aliè a la ciutat de Nova York. L'entrenador ampostí va viure a Queens entre 2015-2016, treballant com a director tècnic de la xarxa d'acadèmies DV7 Soccer, creades per David Villa, per desenvolupar el futbol base a escala global, amb fins a vuit seus operant ara al voltant del món.

"Nova York és un lloc molt especial per a mi i la meva família. La ciutat es troba en un moment únic en aquest moment, i espero contribuir a la seva renovació i revitalització a través del mirall de l'esport, la comunitat i els esforços de base. Estic compromès a reunir una barreja diversa de jugadors locals i internacionals, per formar el primer equip de futbol professional que el districte de Queens pugui considerar propi. El nostre estil de joc d'atac indubtablement portarà reconeixement global i entusiasme als aficionats mentre ajuda a seguir fent créixer el joc als Estats Units", ha explicat Gombau.

Programat en un principi per al 2021, el debut oficial de Queensboro FC serà finalment el 2022, segons ha anunciat també la franquícia americana. David Villa, com a part del grup de propietaris, ha considerat essencial l'any addicional per a treballar al costat de la comunitat de Queens per donar suport en la reconstrucció, després d'haver-se convertit en l'epicentre de la crisi de la Covid-19 durant diversos mesos.
Anar al contingut