Ciclisme

Josep Betalú fa la la Ruta dels Conqueridors en menys d'un dia i sense pauses

Nou rècord del català, que s'ha convertit en el primer ciclista que completa aquesta cursa de Costa Rica d'una tacada, en 17h i 34 minuts, en un desafiament solidari

Xavier GuillénActualitzat

Nou rècord ciclista de Josep Betalú. És el primer que fa la Ruta dels Conqueridors a Costa Rica, de forma ininterrompuda, en 17h i 34 minuts, en un desafiament solidari. És la cursa ciclista més famosa de Costa Rica, i normalment es fa en tres dies, però el d'Amposta ha fet els 300 quilòmetres que van del Pacífic al Carib d'una tirada, sense pauses.

 

És un crac de les curses amb bicicleta de muntanya, ha guanyat 4 cops la Titan Desert, al Marroc, i 3 vegades la Ruta dels Conqueridors, a Costa Rica. 

Aquest cop, però, s'ha superat en fer aquesta última cursa en una sola etapa i tot sol. Aquest cap de setmana, Betalú va sortir de Jacó, a tocar del Pacífic, amb una previsió del temps força complicada. Ha fet el recorregut amb molta pluja, fang i en alguns punts amb temperatures de 8 graus que li ha ocasionat un gran desgast físic.

 

El pas de Carrara el posa a prova

Un dels punts més complicats ha estat el pas per la reserva natural de Carrara, un territori verge, amb fauna salvatge i que ha travessat en plena nit, envoltat de pluja, fang i fred. A l'inici no esperava aigua i no ha parat de ploure, tot el contrari del que ha viscut en la part final, on la previsió era de tempestes, però ha fet un sol que ha resultat balsàmic.

"Començàvem el repte d'una manera molt positiva, molt optimista, però només sortir va començar a ploure i el terreny es va complicar molt. Ha estat molt impactant passar el Parc Nacional de Carrara així, he gastat moltes forçes, i això passa factura. He gestionat una mica diferent el repte per arribar el més fresc possible a la línia de meta."

 

A Costa Rica l'estimen com si fos un "tico"

El ciclista de l'equip KH7-Logifrio és molt estimat i tot un personatge a Costa Rica, on els "ticos" el consideran un dels seus. El d'Amposta els ha correspost fent aquest repte i donant els beneficis econòmics als cossos de seguretat que estan lluitant contra la Covid-19 al país centreamericà.

 

300 quilòmetres de distància i 9 de desnivell acumulat

El català ha fet els 300 quilòmetres del recorregut i els 9.000 metres de desnivell acumulat sense defallir, un trajecte que l'ha posat a prova com mai. Ara Betalú prepara un nou desafiament, també a Costa Rica. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut