Atletisme

José Ríos posa fi a quatre anys de domini africà i s'imposa en la Cursa dels Nassos

Com cada 31 de desembre, les curses de Sant Silvestre prenen tot el protagonisme de l'actualitat esportiva. La de Barcelona continua creixent, i aquest dimecres ha comptat amb 8.280 participants. L'organització ja es planteja superar la barrera dels 10.000 en la pròxima edició. Al marge del "boom" popular, la prova ha tingut un gran nivell atlètic, amb la victòria del maratonià maresmenc José Ríos, del Club Atlètic Manresa, que ha posat fi a quatre anys de domini africà, amb una marca extraordinària: 28 minuts i 42 segons per als 10 km de la prova.

Actualitzat
La cursa més matinera d'aquest dimecres ha estat la Sant Silvestre de Canovelles, que enguany ha celebrat la segona edició. En total s'hi han presentat 440 atletes, que han desafiat el fred i la boira, molt present durant la cursa. El guanyador ha estat el marroquí Abdeslam El Ouahabi. En categoria femenina, la més ràpida ha estat Núria Pedrisa.

La Cursa dels Nassos

Tothom es preparava abans de començar l'última cursa de l'any, però cadascú a la seva manera. La desena cursa de Sant Silvestre de Barcelona ha estat la manera de tancar el 2008 per a més de 8.000 corredors. Un miler més que l'any passat.

La multitud de participants ha fet que entre la sortida del primer i l'últim passessin sis minuts i més d'un quilòmetre de distància. L'atleta maresmenc José Ríos, que ha estat tres vegades olímpic, ha completat el recorregut en només 28 minuts i 42 segons, al davant del kenià Kosmers Kemboi i el marroquí Driss Lakhouaja, que han entrat junts. Ríos ha desbancat l'hegemonia africana dels últims quatre anys.

En categoria femenina s'ha imposat la italiana Anna Incerti, amb un temps de 32 minuts i 12 segons. Ha estat una mica més ràpida que la catalana Anna Morató, que s'ha hagut de conformar amb el segon lloc. Per als altres participants, la cursa ha estat la millor manera d'acomiadar l'any.

Brou de peix a Tarragona

Els 600 litres de brou de peix han escalfat 1.250 participants de la cursa de Sant Silvestre de Tarragona, després de l'esforç. La cursa de nou quilòmetres ja s'ha convertit en la cursa de Cap d'Any més multitudinària de Catalunya, després de la de Barcelona. El vencedor n'ha estat Senén Escoda, del Reus Ploms, mentre que Marta Gómez ha guanyat en categoria femenina. 

Ivan Tibau, protagonista a Girona

L'excapità de la selecció catalana d'hoquei patins, Ivan Tibau, ha estat un dels 800 participants -rècord absolut de la prova- de la Sant Silvestre de Girona, que s'ha disputat sobre un recorregut de 5 km i 400 metres. El vencedor n'ha estat Marc Roig, de Canet de Mar, i en categoria femenina ha guanyat Cristina Bosch del club Costa Brava, que ha sumat el seu segon triomf a la prova. 

Dues curses a Lleida

A Lleida s'han fet dues curses, una de 3 quilòmetres i una altra de 10. Hi ha hagut uns 350 participants, que han volgut acabar l'any fent esport. El vencedor ha estat Iván Espílez, amb 33 minuts i 5 segons. Del grup de noies ha guanyat Cerasela Pask.
Anar al contingut