Futbol

José Quereda, "Pirri", un tècnic català a Corea

Exerceix de director esportiu al FC Potential, una acadèmia de futbol fundada per l'exjugador del Barça Seung-Woo Lee

Lluís CervellóActualitzat

Seung-Woo Lee és un dels jugadors sud-coreans que va arribar al FC Barcelona fa cosa de 10 anys, al costat de Seung-Ho Paik i Gyeol-hee Jang. Una sanció de la FIFA al club blaugrana va frenar la seva progressió. En el cas de Seung-Woo Lee, va destacar al juvenil de Gabri García i va debutar amb el filial de la mà de Gerard López.

En aquella època, el germà del futbolista, Seung-Jon Lee, va jugar amb la Gramenet a Tercera Divisió. A Can Peixauet va coincidir amb el tècnic sabadellenc José Quereda, "Pirri". Una relació que es va reprendre fa uns mesos, quan els germans Lee van contactar amb Pirri per al seu projecte d'acadèmia de futbol a Dongtan, Corea del Sud. El FC Potential compta amb diversos equips de formació i José Quereda exerceix de director esportiu

Fa una setmana, el tècnic ha pogut tornar a Corea un cop tramitat el visat que li ha de permetre quedar-s'hi a treballar. Corea del Sud ocupa el lloc 62 en el rànquing de països afectats per la pandèmia de coronavirus. El país s'ha protegit i ho continua fent. La gent que arriba al país ha de seguir una quarantena molt estricta abans de poder fer vida normal. Quan superi aquest període, José Quereda ja podrà abandonar el confinament i tornar a trepitjar els camps de futbol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut