Gragera i Pacheco, nous pericos
Gragera i Pacheco, nous pericos
espanyol

Gragera i Pacheco es converteixen en la quarta i la cinquena incorporació de l'Espanyol

El migcampista de 22 anys arriba procedent de l'Sporting de Gijón i signa fins al 30 de juny del 2028. El porter de Badajoz, de 30 anys, fitxa sobre la botzina

Josep CochActualitzat

L'Espanyol i l'Almeria han arribat a un acord per a la incorporació de Fernando Pacheco a la disciplina blanc-i-blava. L'ex de l'Alabès no estava vivint una situació fàcil a l'Almeria, per això els periquitos han aprofitat per pescar-lo en aquest mercat d'hivern. L'Espanyol hauria pagat 4 milions més bonus pel porter de Badajoz, que signa fins 2026, és a dir, pel que resta de temporada i tres més. La confirmació de la seva inscripció a LaLiga s'ha fet esperar fins passada la mitjanit.

Pacheco és la cinquena incorporació d'una finestra intensa. El porter, que va fitxar pels andalusos l'estiu passat, estava molt descontent amb el rol que li ha donant Rubi aquesta temporada. El de Badajoz només ha disputat noranta minuts aquesta temporada i van ser en la derrota del club andalús en l'onzena jornada de Lliga contra el Vila-real (2-1).

Gragera, talent asturià fins 2028

José Gragera ha arribat en el darrer dia del mercat d'hivern i era un dels objectius prioritaris de la direcció esportiva de l'Espanyol. Amb només 22 anys --en farà 23 al maig-- és una aposta de futur de qui s'espera un rendiment immediat. El migcampista asturià fitxa fins al 20 de juny del 2028. Gragera ha arribat aquesta tarda a l'aeroport del Prat després que aquest matí fes la seva darrera sessió preparatòria amb l'Sporting.

El muntant de l'operació es xifra en prop dels 3 milions d'euros pel 70% dels seus drets, ja que el 30% se'ls queda el seu club d'origen tenint en compte un possible trapàs. De tota manera, l'operació preveu que l'Espanyol compri un 15% més dels seus drets fins al 30 de juny del 2025 pagant un milió i mig d'euros addicionals. El migcentre ocuparà la baixa de Pol Lozano al mig del camp després de la seva sortida com a cedit a Granada.

L'objectiu és que Gragera es converteixi en un complement per a Vini Souza a la zona de contenció del mig del camp, tot i que també ha jugat de central alguns partits a l'Sporting. Jugador amb molt bona planta --1,86 centímetres i 78 quilos de pes-- és internacional sub-21.

Una altra de les seves peculiaritats és que és ambidextre i pot jugar en els dos perfils. També destaca en les jugades d'estratègia, ja que va molt bé per alt i aquesta temporada ha marcat dos gols amb l'equip astur.

El primer que va arribar al club blanc-i-blau va ser el central mexicà César Montes; tot seguit va venir el lateral francès Ronnie Pierre-Gabriel, que arriba cedit del Mainz, i Denis Suárez, que ho fa cedit pel Celta fins al 30 de juny. El gallec juga d'interior --tan per la dreta com per l'esquerra--, tot i que també s'adapta a la posició d'extrem.

 

Anar al contingut