Futbol

Jorge Vilda: "Hem fet el ridícul a nivell mundial"

El seleccionador espanyol de futbol femení ha parlat de "falta de claredat" en els arguments de les quinze jugadores que han renunciat a ser convocades

Imma PedemonteActualitzat

Jorge Vilda ha sortit, en roda de premsa, després de donar la llista de 23 convocades de cara als dos pròxims partits amistosos:  contra Suècia, a Còrdova, i contra els Estats Units, a Pamplona. Una llista on nosón les 15 jugadores que, fa uns dies, van enviar un correu a la Federació Espanyola de Futbol on renunciaven a ser seleccionades per un motiu de salut emocional. No demanaven obertament la dimissió de Vilda, però sí que deixaven en evidència la seva manera de dirigir. Uns arguments que no mouen el seleccionador del seu lloc.

 "No desitjo a ningú el que estic passant. La falta de claredat de les jugadores en el seu correu ha aixecat dubtes fins i tot extraesportius, i per aquí no passaré."

"El meu tracte cap a les jugadores,  en aquests 21 anys de feina, ha estat sempre exquisit i, si no és així, que surti alguna i ho digui. Sempre he tingut el màxim respecte cap a elles."

"Aquest correu ha estat llençar la pedra i amagar la mà. Malgrat tot, no m'he plantejar dimitir, fer un pas al costat. Crec que no seria just. Hem aconseguit molt i encara tinc energia i força per arribar a més."

"S'ha de mirar endavant. Espera un Mundial, que és el màxim, i vull respecte cap a les 23 convocades que estan encantades de venir."

Vilda ha tirat d'estadístiques per destacar el progrés de la selecció femenina, que era dinovena del rànquing FIFA fa només set anys.

"Crec que la nostra metodologia és bona, i fins i tot ens venen a veure entrenar dels Estats Units o el Japó. Ens ha portat èxits en totes les categories i seguirem endavant. S'ha de tenir memòria...i calma. De 90 partits, n'hem guanyat 60."

"No em sento superior, però els nostres entrenaments no són inferiors, com s'ha insinuat."

 

El seleccionador femení està profundament dolgut per tot el que ha passat i afirma que les jugadores que han renunciat estan mal aconsellades. 

"L'entorn hi influeix molt. Moltes de les que han enviat el correu ténen 19, 20 anys... estan en etapa de formació i les han aconsellat malament. Crec que s'haurien d'envoltar de gent amb valors." 

"Ho veig tot molt injust. Ni m'ho mereixo jo ni el futbol espanyol. Tot aquest embolic s'ha muntat per interessos i hem fet el ridícul a nivell mundial."

"Tot i  que és una situació complicada, no ho estic portant malament. Em sap greu per a la meva família, però em veig capaç de crear un nou equip. És una llàstima, perque hem estat 6 anys i 10 mesos en perfecta harmonia, i de cop, ha canviat tot."

Vilda assegura que encara no sap què volen les quinze jugadores i reclama que "podien haver-li dit tot cara a cara".

"Com a tot arreu, aquí hi ha una jerarquia, però som dialogants al màxim. És una llàstima que no vulguin ser convocades, però tenim on triar. Hi ha 70.000 llicències."

"El que sí que voldria és que reflexionessin el que han fet. No m'ho han dit a mi directament, el que sigui que vulguin dir, i això ha perjudicat tothom. Si haguéssim parlat, no ens trobaríem en aquest punt."

Vilda ha reconegut que ha mantingut converses privades amb algunes d'aquestes jugadores "rebels", però que no vol parlar dels seus continguts, i també ha afirmat que l'estat mental de les jugadores en l'Eurocopa no va ser l'òptim, però que, tot i així, els van penalitzar petits detalls per no arribar més enllà.

Anar al contingut