Motociclisme

Jorge Lorenzo: "Ha arribat el dia de la meva retirada"

El pilot mallorquí, de 32 anys, ha explicat els motius per penjar el casc en una multitudinària roda de premsa al circuit de Xest

Actualitzat

"Hi ha quatre dies més importants que els altres a la vida: quan debutes, quan guanyes la primera cursa, quan guanyes el teu primer Mundial i quan anuncies la teva retirada. Aquest dia ha arribat per a mi."

Així ha anunciat Jorge Lorenzo el final de la seva etapa al Mundial de motociclisme.

El pilot mallorquí, tres vegades campió del món de MotoGP, flanquejat pel president de Dorna, Carmelo Ezpeleta, i en presència de tots els pilots, ha anunciat que aquest diumenge tancarà una carrera de 17 anys entre aplaudiments dels seus col·legues.  

Lorenzo ha explicat els motius de la seva retirada del motociclisme en una multitudinària roda de premsa des del circuit de Xest, on aquest cap de setmana es disputa l'última cursa de la temporada.

"La muntanya era massa alta i massa gran per a mi i no trobava la motivació ni la paciència per intentar pujar aquesta muntanya. Sabeu que m'agrada córrer, la competició i aquest esport, i m'agrada guanyar. Però sóc realista i ara això no era possible."

Lorenzo deixa enrere als 32 anys una carrera farcida d'èxits i coronada per cinc títols de campió del món: dos a 250 cc (2006 i 2007) i tres a MotoGP (2010, 2012 i 2015). La seva brillant carrera de nou anys a MotoGP amb Yamaha, on era aspirant regular al títol, van deixar pas a dues temporades irregulars amb Ducati (7è i 9è) i a un últim any molt negatiu amb Repsol Honda, on, com a company del campió Marc Márquez, no ha pogut acabar cap cursa entre els deu primers classificats.  

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut